Sándor Józsefet választották Vizslás polgármesterévé

Szavazó a vizslás időközi önkormányzati választáson, a közösségi házban kialakított szavazókörben (Fotó: MTI/Komka Péter)

A függetlenként induló Sándor József nyerte a vasárnap Vizsláson megtartott időközi polgármester-választást – közölte a 3100.hu megkeresésére a helyi választási iroda vezetője vasárnap este. Az újonnan megválasztott településvezető a képviselő-testület többségének támogatása mellett tevékenykedhet majd.

Babjákné Bocsok Anna tájékoztatása szerint Sándor Józsefre 385-en voksoltak; a szintén független jelöltként induló Angyal Jenő korábbi polgármestert 277-en; míg a Munkáspárt jelöltjét, Felföldi Istvánt 10-en támogatták; 12 szavazólap érvénytelen volt. Vizsláson 1072 szavazó szerepelt a névjegyzékben, közülük 684-en vettek részt a voksoláson, a részvétel így 63,81 százalékos volt.

Vizsláson azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület június 25-én feloszlatta magát. A község lakossága így új képviselőket is választott, a hat helyre 18-an pályáztak. A testület tagjai Tőzsér Noémi (307 szavazattal), Kanyó András Csaba (285), Nagy Kristóf (272), Tőzsér Katalin (270), Sándor Krisztián (266) és Sándor Gyula (247) lettek. Közülük négyen a megválasztott polgármester által preferált személyek, így Sándor József a képviselő-testület többségének támogatása mellett tevékenykedhet majd.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeztek el, amelyet a választópolgárok a szavazóhelyiségbe érkezéskor és távozáskor is használhattak. A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viseltek és erre kérték a választópolgárokat is. A betegek, a mozgásukban korlátozottak – mint minden választásnál – most is mozgóurnát kérhettek.

 

Kiemelt fotó: Szavazó a vizslás időközi önkormányzati választáson, a közösségi házban kialakított szavazókörben (Fotó: MTI/Komka Péter)