Vizet adott el gázolaj helyett

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 41 éves, budapesti férfival szemben, aki gázolaj helyett hat kanna vizet adott el egy megtévesztett sértettnek.

A vádlott még 2016. decemberében, budapesti lakóhelyén hat műanyag kannát töltött meg vízzel, annak tetejére pedig némi gázolajat öntött. A férfi még aznap Szécsénybe utazott, ahol megszólított egy véletlenszerűen kiválasztott férfit. Magát útkarbantartó munkásnak kiadva kínálta a gázolajat 200 forintos literenkénti áron. A sértettnek megtetszett az ajánlat, így 480 litert vásárolt a vádlottól 96 ezer forintért. Az adásvételt egy Szécsény és Balassagyarmat közötti benzinkútnál ejtették meg.

A sértett otthon kezdett gyanakodni, a kannákat kinyitva és megvizsgálva észlelte, hogy azokban olajos víz található, így azon nyomban feljelentést tett. A nyomozó hatóság a tettest rövid időn belül beazonosította, aki a sértettnek okozott kárt megtérítette. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a budapesti férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)