“Víz a vezetékekbe, vér az erekbe – az élethez!”

A felek társadalmi felelősségvállalását rögzíti az az együttműködési megállapodás, amelyet a Víz Világnapjához kapcsolódóan írtak alá a napokban Salgótarjánban a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) vezetői.

Szilágyi Leonóra, a vöröskereszt megyei vezetője kiemelte, hogy az emberi jogok és a társadalmi felelősségvállalás azok a területek, amelyek igazán összekötik a két szervezetet. A Víz Világnapja apropóján úgy fogalmazott, az egyben felhívja figyelmünket a nyomorúság, a szegénység elleni küzdelemre, azon belül az egészséges ivóvízhez való hozzájutásra is, mely az emberi alapjogok közé kell, hogy tartozzon. A szervezetek megállapodását a társadalmi felelősségvállalást

Lőrinc Ákos, az ÉRV vezérigazgatója ismertette: mintegy 700 ezer embert látnak el ivóvízzel napról napra. Úgy fogalmazott, hogy a társadalom szerves részeként nem csak a szolgáltatási feladatokra kell hangsúlyt fektetniük, kollégái jólelkűségét és elhivatottságát olyan kezdeményezésekben is kamatoztatni szeretnék, amelyek túlmutatnak a szakmai feladatokon. Lőrinc Ákos kiemelte, hogy társaságuk elkötelezett a vöröskereszttel való együttműködés iránt, most éppen elsősegélynyújtó tanfolyamot szerveztek a munkavállalók számára, hogy kollégáik szakszerű segítséget tudjanak nyújtani, ha esetlegesen arra szükség van.

A társaság a tavaly decemberi után múlt héten csütörtökön másodszor szervezett dolgozói véradást, amelyen a vízmű több tucat nógrádi munkavállalója jelent meg. A Víz Világnapjához kötődően szervezett nagyszabású dolgozói véradással a társaság tevőlegesen kívánta felhívni a figyelmet az élethez nélkülözhetetlen víz és a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára. Szilágyi Leonóra a véradás fontosságát hangsúlyozva kiemelte: aki ezt megteszi, három életet ment meg, de akár többet is, hiszen a jó példát hazaviszi és ezt az elkötelezettséget jó eséllyel tovább is adja a család fiatalabb generációinak.