Visszatérhet a harmadik vonalba az SBTC

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében nem folytatódnak a félbeszakított amatőr labdarúgó bajnokságok.

Bár néhány nappal ezelőtt lelkesen nyugtázhatták a csoportos edzések és a zárt kapus mérkőzések újbóli engedélyezésével kapcsolatos híreket a sportolók, hiába kaptak hétfőtől zöld jelzést az említett tevékenységek, az MLSZ elnöke, Csányi Sándor már egy korábbi nyilatkozatában kiegészítette az általános rendelkezéseket. A sportvezető egy videós interjúban elmondta: a korábban felfüggesztett amatőr és az utánpótlás küzdelmek fognak legkevésbé folytatódni, az érintett sorozatok befejezésére nincs reális esély.

Az erről szóló hivatalos bejelentést hétfőn tette meg a Magyar Labdarúgó Szövetség, a döntés értelmében NB II és NB III esetében a bajnokság félbemaradásakor rögzített tabella a végeredmény, eszerint esnek ki vagy lépnek osztályt az érintett csapatok.

A Balassagyarmati VSE így magabiztosan megtartotta NB III-as tagságát, a megyei első osztály tabellájának élén záró SBTC pedig rendelkezik NB III-as licenccel, így ha a csapat él a felkínált lehetőséggel és be is nyújtja majd nevezését, szintén a (várhatóan négycsoportossá váló) harmadik vonalban kezdik a következő bajnokságot. Az SBTC egy év után térhetne vissza az NB III-ba.

 

nogradifutball.hu | MTI nyomán / (Kiemelt fotó forrása: Salgótarjáni BTC | Facebook)