Visszaszorítanák a száguldozást Karancsalján

Az elmúlt egy hónapban szinte minden hétre jutott személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset a Karancsalján átvezető úton, a település polgármestere emiatt közös egyeztetést kezdeményez a Magyar Közút megyei igazgatóságával és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Sulyok Oszkár Jánosné a 3100.hu-nak elmondta: a probléma nem új keletű, de most újra érezhetően tovább romlott a közlekedési morál a községen átvezető úton.

Karancsalja polgármestere kiemelte: a falu útja az egyik legforgalmasabb négyszámjegyű út a megyében, nyolc további település, mintegy 12 ezer ember egyetlen közvetlen közúti összeköttetését biztosítja Salgótarján felé. Néhány évvel ezelőtt a Karancsaljáért Alapítvány egy civil tiltakozást követően a sebességhatárok betartására felszólító táblákat helyezett ki a település mindkét végén, de a kérés és az eddigi rendőrségi intézkedések még mindig nem hozták meg a kívánt eredményt.

Sulyok Oszkár Jánosné ismertetése szerint fekvőrendőrt nem lehet elhelyezni, forgalomlassító sziget pedig nem fér el, ez már korábbi egyeztetések során kiderült; a sebességmérések száma kérésre emelkedett, de rendőr sem állhat éjjel-nappal az út mentén. A településvezető kiemelte: valamit azonban tenni kell, mert jellemzően más települések lakói, a községen átszáguldók keserítik meg a karancsaljai lakosok mindennapjait. Figyelmeztető lámpa, haladási sebességet kijelző eszköz, fixen telepített traffipax, valamelyik irányba el kell mozdulnunk – jelentette ki Karancsalja polgármestere.