Visszajárt aludni a betörő egy mátramindszenti házba

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt vádat emelt egy 30 éves, letartóztatásban lévő, különös visszaeső férfi és 52 éves társa ellen.

A férfiak még tavaly október egyik éjszakáján figyeltek fel egy műszaki hibás autóra a 23-as út dorogházi elágazójánál. Az autóról leszerelték a kerekeket, majd azokat a pótkerékkel, a levágott akkumulátorral, két ködlámpával, a kerékrögzítő csavarokkal és 5 liter benzinnel együtt elvitték. Ezzel 112 ezer forint kárt okozott, az ellopott kerekekért 5 ezer forintot kaptak, amikor azokat eladták.

Az elsőrendű vádlottnak azért is felelnie kell, mert idén januárban, amikor ismerősénél töltött egy éjszakát, közös italozást követően ellopta az elalvó sértett mobiltelefonját és töltőjét, majd az 17 ezer forint értékű készüléket háromezer forintért eladta.

Szintén az elsőrendű vádlott, szintén januárban betört egy kórházi kezelés alatt álló sértett mátramindszenti házába, ahonnan 40 ezer forint készpénzt, munkásruhákat, edényeket, távcsövet, zsebkéseket, órákat és napszemüvegeket vitt el. Amíg a sértett kórházban volt, éjszakánként visszajárt a házba aludni és elfogyasztotta az ott talált ételt.

A letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, korábban többször is követett el vagyon elleni bűncselekményeket, bűnöző életmódot folytat és vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát. A különös visszaeső, letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottra az ügyészség börtönbüntetést kért, míg az egy bűncselekményt elkövető társa közérdekű munka büntetésre számíthat. Ügyükben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)