Visszaállt a határátlépés megszokott rendje Somoskőújfalunál is

Péntek estétől megnyílt az összes átkelő a szlovák-magyar és az osztrák-magyar határon – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A mai külügyi és határrendészeti egyeztetések eredményeként jó hírrel zárhatjuk a napot: mind a szlovák-magyar, mind pedig az osztrák-magyar határon újra megnyílt az összes átkelő, tehát azok is, amelyeket korábban a koronavírus terjedésének lassítása érdekében lezártunk – írta Szijjártó Péter.

Ezt azt jelenti, hogy péntektől már minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok és az ezen országokban állandó tartózkodásra jogosultak. Az intézkedés értelmében megszűnt az eddigi 48 órás korlátozás is, nincs szükség tehát a tartózkodás időtartamának igazolására szolgáló dokumentum kitöltésére a határokon, újra megállás nélkül átjárhatóak az átkelőhelyek.

 

MTI nyomán / 3100.hu Fotó: Megállás és ellenőrzés nélkül halad a forgalom a somoskőújfalui határátkelőhelyen 2020. június 6-án