Virtuális formában segíti a pályaválasztás előtt állókat a kormányhivatal

A pályaválasztást segítő, számos hasznos információt összegyűjtő oldalt hozott létre a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

Ahogy a szülőknek, diákoknak és pedagógusoknak szóló üzenetükben írják, szervezetük éves pályaválasztási rendezvényeivel már közel 20 éve támogatja és segíti a fiatalok döntését. A járványhelyzet miatt azonban most a hivatal sem tudta megrendezni a már hagyományos eseményeket, így online formában igyekeznek ellátni az érintetteket a helyes választáshoz szükséges információkkal.

A kormányhivatal munkatársai egy helyre gyűjtötték a pályaválasztással kapcsolatos honlapokat, megkeresték Nógrád megye középiskoláit, illetve az ország felsőoktatási intézményeit, így felvonultatva a következő tanév képzési kínálatát. Kiemelték, hogy a szakképző iskolák és technikumok nem csak a most nyolcadikos diákokat, hanem a felsőoktatás helyett szakmát tanulni kívánó fiatalokat is várják.

A virtuális gyűjteményben olyan hasznos oldalakat is találnak az érdeklődők, ahol a különféle szakmák jellemzőit ismerhetik meg, valamint azt is megtudhatják, hogy Nógrád megyében milyen szakemberekre van a leginkább szükség. A pályaválasztást segítő komplex információgyűjtemény a Nógrád Megyei Kormányhivatal honlapján érhető el.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)