Verses videókkal készülnek a magyar költészet napjára a Zenthe Ferenc Színház művészei

A magyar költészet napja alkalmából, #csaknekedmondom jeligével indította el legújabb kezdeményezését a Zenthe Ferenc Színház – tájékoztatta portálunkat a salgótarjáni teátrum.

Ahogy közleményükben fogalmaznak, céljuk, hogy színt vigyenek a szürke hétköznapokba, segítve ezzel az emberek pozitivitásának fenntartását. Emellett szeretnék megmutatni a különböző korok íróinak világát, költészetük szépségét. A kezdeményezés keretén belül a teátrum társulatának néhány tagja verssel fog meglepni egy-egy lelkes színházba járót, de az állandó bérlettel rendelkezőknek lehetőségük van valamelyik szerettüknek is örömet szerezni azzal, hogy akár kedvenc színésze szaval el neki egy költeményt. A sorozatban klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek majd.

A Zenthe Ferenc Színház a húsvéti ünnepekről sem feledkezett meg – a teátrum kincskereső játékkal készült közönségének. Húsvéti játékuk keretében apró ajándékokat rejtettek el a megyeszékhely különböző pontjain. Mindazok, akik megtalálták a csokitojások vagy csokinyulak egyikét, és azzal egy szelfit készítettek, majd a színházat is megjelölve feltöltötték a Facebookra, megnyerhették a három darab páros szabadbérlet egyikét.

A kezdeményezésben Mikecz Estilla, Rácz János, Móczár Bence, Hege Veronika, Jókai Ági és Házi Anita is részt vesz. Biztosan hallhatunk verset továbbá Baksa Imrétől, Erdélyi Gábortól, Máté Krisztiántól, P. Kerner Edittől, valamint Hajdu Tibortól is. A verses videók április 6. és 11. között kerülnek fel a Zenthe Ferenc Színház Facebook oldalára, ahol bárki megtekintheti majd őket.

 

Kiemelt képünk illusztráció! (Kép: Zenthe Ferenc Színház)