Versennyel avatják fel a szécsényi Robinson Szigetek új akadálypályáját

A “Törj ki a Szigetről” elnevezésű akadályverseny közel száz indulója avatja fel szombaton a Szécsény melletti Robinson Szigeteken kialakított Robinson X akadály és kalandpályát.

A területen többek között a vízfelszínen úszó elemeket, rönkgátakat, köteles mászókát, kapaszkodósort és víz fölötti átlendüléssel abszolválható akadályt is kiépítettek – ismertette a 3100.hu megkeresésére Varga Béla ügyvezető. A Robinson Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. vezetője hozzátette az is, hogy szinte teljes egészében természetes anyagok felhasználásával, jellemzően fából alakították ki az akadályelemeket, ügyelve arra, hogy a kor elvárásainak megfelelő színvonalú és minőségű akadálypálya harmóniában maradjon a NATURA 2000 természetvédelmi terület értékeivel.

Június közepén több mint 200 millió forintos pályázati támogatás mellett jelentős mértékű önerőből megvalósított fejlesztést adtak át a Robinson Szigeteken. A Nógrádi Vízi Világ Egyesület beruházása a horgász és a vízi turizmus fejlesztését célozta meg. Rendezték a tavak környékét; mederátvágással új szigeteket, stégekkel ellátott horgászhelyeket, tűzrakó-helyeket, filagóriákat és függő hidakat alakítottak ki; korszerűsítették a bevezető utakat és parkolókat; létrehoztak egy 30 fő befogadására alkalmas, megújuló energiaforrásból üzemeltethető fogadót és közösség épületet. A családos látogatókra gondolva aktív mozgáskoordinációs játszótéri elemeket telepítettek.

Az átadót követően a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő akadályversennyel avatják fel a sportolók a pályát a salgótarjáni Palóc Roham csapata szervezésében. A táv nagyságrendileg 5-6 kilométer lesz, ez alatt 20-25 akadályt kell majd sikeresen venni.

 

Az ünnepélyes átadót – dr. Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízott és Halmosi György, az Ipoly menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének elnöke jelenlétében – szombaton 9 órától tartják majd a szécsényi Robinson Szigeteken, a futamok 9:40-től indulnak majd.