Veretlenül bajnok az SBTC

A 2017/2018-as megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot lezáró mérkőzését is megnyerte az SBTC csapata, így végül 21 győzelemmel és 1 döntetlennel a hátuk mögött vehették kézbe a győztesnek járó serleget.

A 22. körben a cerediek vendégszerepeltek a Tóstrandon, ahol a 19. percben Bata góljával szerezte meg a vezetést az SBTC. Ez egyben a félidei eredményt is jelentette. A fordulás után Czigler talált be, majd a végére egy Sárközi-dupla nyomatékosította a salgótarjáni csapat fölényét. SBTC-Cered: 4-0.

Az SBTC csapata a mérkőzés után többek között Básti Istvántól, Ferencz Gyulától, Répás Bélától és Szalay Miklóstól vehették át az aranyérmeket és a bajnoki címért járó serleget. Tarlósi Milán, az SBTC támadója összesen 37 gólt jegyzett a mögöttünk hagyott szezonban, ezzel a bajnokság gólkirálya lett. Az ezért járó elismerést Répás Bélától, az MLSZ Nógrád Megyei Társadalmi Elnökségének elnökétől vehette át, aki a csapat minden játékosának gratulálva egyben további sikereket és NB III-as tagságot kívánt.

Az, hogy a megyei élvonal győztese lesz az SBTC már korábban eldőlt, hiszen veretlenségük okán már körökkel a vége előtt matematikailag behozhatatlan előnyre tettek szert. A játékosok így már több hete intenzív felkészülési időszakba kezdtek, készülve az osztályozóra az NB III-ba kerülésért. Hogy a folytatás menetrendje mi lesz, június 5-én derül ki. Az SBTC szerencsés esetben akár játék nélkül is osztályt léphet, ha párba sorsolják őket, akkor pedig egy másik megyei bajnokkal mérkőznek majd az NB III-as tagságért. Erről Csatlós Tamás, az SBTC vezetőedzője beszélt néhány napja a 3100.hu-nak adott interjújában.