Vereséget szenvedett az SBTC, de a továbbjutás kérdése nyitott maradt

4-2-re kikapott az SBTC labdarúgócsapata Ménfőcsanakon, az NB III-as osztályozó első mérkőzésén. A győr-moson-soproni bajnok vendéglátók jobban használták ki helyzeteiket ezen a délutánon, de a küzdeni akarás a végére kettőre apasztotta az előnyüket.

Az első 30 perc a ménfőcsanakiaké volt, az SBTC játékosai összességében csak asszisztálni tudtak a játékhoz. A vendéglátók a 25. percben jutottak előnyhöz (Püspök, 1-0), a következő gól 5 (Weitner, 2-0), majd egy újabb 2 percre következett (Böcskey, 3-0). Bár a 3-0 egyben a félidei eredményt is jelentette, a szünet előtti 15 percben már voltak magabiztosabb salgótarjáni megmozdulások és inkább a hazai védőknek kellett figyelniük.

A második félidőre kifutva meglepte ellenfelét az SBTC, a 49. percben megszületett az első fontos idegenbeli találat (Bata, 3-1). A hazaiak azonban nem sokáig tűrték a kétgólosra apadt különbséget, három perc múlva újra háromra növelték előnyüket (Püspök, 4-1). Az innen a klasszikus közhellyel élve már “inkább küzdelmes, mintsem látványos” játék helyzeteket hozott, de találatot – a 91. perc előtt – nem. Az utolsó 15 perc már egészen vontatottra sikerült. Ehhez a ménfőcsanakiak amikor lehetett “időhúzással”, az SBTC játékosai pedig jó néhányszor a szükségessel szöges ellentétben lévő megoldások kiválasztásával járultak hozzá.

A 91. percben így lényegében derült égből érkezett a villámcsapás: Tarlósi Milán kapott egy jó indítást, de ahelyett, hogy továbbvezette volna a kapu felé a labdát, a középre ívelést választotta, ahonnan a ménfőcsanaki védők szögletre tisztáztak. A sarokrúgás jól érkezett, abból Bakos próbálkozhatott, ami bár nem sikerült, a kipattanót azonban Híves a kapuba rúgta.

A 91. percben így 4-2-re szépített az SBTC, ez egyben a végeredményt is jelentette.

Összességében a több sérült játékos miatt nem a lehető legerősebb összeállításban pályára lépő SBTC ezen a napon nem volt jobb ellenfelénél, a különbség azonban akár kevesebb is lehetett volna, ha azokat a – néha egészen kecsegtető – helyzeteket a salgótarjáni játékosok is értékesíteni tudják, amelyekkel hasonló helyzetekben a hazaiak élni tudtak. Küzdeni akarásból nem volt hiány, az ennek eredményeképpen néhány perccel a vége előtt betuszakolt második salgótarjáni gól pedig még nagyon fontos lehet az összesítésnél.

Visszavágó 2018. június 16-án, szombaton 17 órától a salgótarjáni Tóstrandon.