Végre megújul a zagyvapálfalvai négysávos (is)!

3100.hu Fotó: Ráfér a felújítás a zagyvapálfalvai szakaszra...

Nógrád megyében az elkövetkezendő hónapok során több mint 41 kilométer közút teljes körű felújítása történik meg mintegy 4,2 milliárd forint értékben – jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

A munkálatok részeként nem csak új aszfaltréteget kapnak az érintett szakaszok, hanem megtörténik a kiegészítő infrastruktúra megújítása is, így buszmegállók, műtárgyak, padkák, közlekedésbiztonsági berendezések, szalagkorlátok, táblák, forgalomlassító szigetek, prizmák felújítása és/vagy elhelyezése is a kivitelezés részét képezik.

A 21-es számú főúton Salgótarján belterületén megújul a zagyvapálfalvai négysávos, valamint az Eperjes-telep és a belváros közötti szakasz.

A 22-es számú főúton felújítják a Rétság és a pusztaberki elágazó közötti, az Érsekvadkert belterületén található, az Őrhalom és Szécsény közötti valamint a Szécsény és Endrefalva közötti szakaszokat, Endrefalva és Kishartyán között a főút egyes szelvényeit, de megújul a 22-es Salgótarjánba bevezető szakasza is.

A 23-as számú főúton Kisterenye és Nemti között, illetve Nemti belterületétől egészen Nádújfaluig végeznek majd felújítást. Egy másik forrásból bekötőutak újulnak meg: 3,3 kilométeren a Felsőtold és Garáb közötti, valamint 4,5 kilométeren Kálló és Erdőtarcsa között – a felújítások ezen esetekben is teljeskörű munkálatokat jelent. A kivitelezések a közbeszerzési eljárások lezárását követően az elkövetkezendő hónapokban indulnak.

Rádió Focus nyomán

Alább a Bátonyterenye TV felvétele a témában tartott sajtótájékoztatóról.

 

3100.hu Fotó: Ráfér a felújítás a zagyvapálfalvai szakaszra…

1 Comment

  1. Ettől kellene hasra esni??? Igaz, ha már minden mást teljesen tönkre tettek, legalább az autók gyorsabban maguk mögött hagyhatják ezt a szellemvárost. Biztos ezért javítják ki az utat. Hogy az áthaladók ne lássák, milyen barbár munkát végeztek a várossal.