A somoskőújfalui szállásadók is csatlakoztak a Vedd a nógrádit! programhoz

Együttesen csatlakoztak a somoskőújfalui szállásadók a Vedd a nógrádit! elnevezésű kezdeményezéshez. A Nógrád Megyei Önkormányzat kampányának célja a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése. Első körben egy online piacteret hoztak létre, most pedig várják a nógrádi szállásadók csatlakozását is, hogy segítsenek ráirányítani az ide érkezők figyelmét is a helyi termékekre. Azok, akik részt vesznek a programban, brosúrákat és egy kihelyezhető felhívást kapnak.

Lapunk a somoskőújfalui Vargánya Vendégház vezetőjét kérdezte a csatlakozásról, motivációikról. Bíró Zsolt elmondta, hogy személyesen is előnyben részesíti a helyi termékeket, legyen szó mézről, szörpről vagy lekvárról. Mikor meglátta a felhívást, azonnal úgy érezte, csatlakozniuk kell.

Szerinte ez egy remek öngerjesztő folyamat, hiszen ha nógrádi termelőktől vásárol, akkor ők is valamilyen más helyi termékre vagy szolgáltatásra fogják elkölteni a tőle kapott pénzt.

Kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy mind családja, mind a vendégek tudják, mit is esznek pontosan, hiszen a kézműves termelők nagyon kevés adalékanyagot, mesterséges anyagot használnak. Így a vendégeik jó minőségű, egészséges ételekhez és italokhoz jutnak.

Bíró Zsoltot arról is kérdeztük, miként jött létre a somoskőújfalui szállásadók egysége, hogyan döntöttek a közös csatlakozásról. Elmondta, hogy a somoskőújfalui vendégházak szobaszámba véges, ezt pedig már nem nagyon tudják bővíteni.

Ahhoz, hogy a vendégházak a színvonalat tartani tudják, fejleszteni tudjanak, nagyon fontos, hogy a bevételeiket is tudják növelni, ebben is segít a Vedd a nógrádit! kezdeményezés – emelte ki.

Nagyjából fél éve létrehoztak egy zárt csoportot az egyik közösségi oldalon, itt indították el a közös munkát. A faluban mindössze öt vendégház működik, 42 férőhellyel, így néha előfordul, hogy nem minden ide vágyónak jut hely egy-egy házban. Ilyenkor a csoportban ajánlanak egymásnak vendégeket. Ezen kívül közösen próbálnak kidolgozni egy olyan stratégiát, amivel idevonzhatják az embereket, valamint arra ösztönözhetik őket, hogy minél több éjszakát töltsenek el. Ennek a társulásnak volt a közös elhatározása az is, hogy a Vedd a nógrádit! programhoz csatlakoztak.

 

A cikk megjelenését a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. támogatta / Kiemelt fotó: A figyelemfelhívó plakátok a somoskőújfalui vendégházak előtt, melyeket azóta az üzemeltetők már elhelyeztek szálláshelyeik belső tereiben (Fotók: Vedd a nógrádit! | Facebook)