Folyamatosan csatlakoznak a helyi termelők a Vedd a nógrádit! programhoz

Idén tavasszal hirdette meg a Nógrád Megyei Önkormányzat a Vedd a nógrádit! elnevezésű kezdeményezést, melynek célja a helyi termelők népszerűsítése. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a program keretében létrehoztak egy online piacteret is, ahol számos kategóriában ismerhetünk meg nógrádi portékákat. Augusztus elejéig már 57-en regisztráltak a honlapra, azóta újabb tíz termelővel gazdagodott a kínálat.

Salgótarjánból és környékéről is több vállalkozót találhatunk a piactéren. A megyeszékhelyről négyen szerepelnek jelenleg a listán. Az Ágó kedvence magas gyümölcstartalmú, kézműves lekvárokat kínál, a Buborék Boys Kft. hagyományos, káros anyagoktól mentes szikvizet gyárt, Mancsóéknál a számos hentesáru mellett kézműves hamburgereket és frissensülteket is kaphatunk, az Ubi-Sali Bt. pedig a “Tarjáni Zamatos” néven ismert gyümölcselvek mellett különféle savanyúságokat is készít. A somoskőújfalui „Ahogyan Éva készíti” lekvárokkal, szörpökkel és házi savanyúságokkal várja vásárlóit, a vizslási NATUR-SZ Kft. főleg Magyarországon termelt mézek eladásával foglalkozik. Kazáron Fazakas Henriette kínál többféle ízesítésű kürtöskalácsot, a nagykeresztúri CRUXX Gemina Wine & Spirit pálinkái és borai pedig már sokak számára ismerősek lehetnek.

Tőlünk, Nekünk | #veddanogradit

Napjainkban a vásárlás többről is szólhat, mint termékek eladásáról vagy beszerzéséről. Szólhat az összetartozásról is. Az alkalomról, amikor egymásért teszünk. A megye lakóinak a helyi termékek választása egy lehetőség arra, hogy támogassák azokat, akik köztünk élnek és dolgoznak, erősítve ezzel megyénk gazdaságát. Segítsük egymást, tartsunk össze, és válasszuk a nógrádit!

A Nógrád Megyei Önkormányzat továbbra is várja minden Nógrád megyei termelő jelentkezését, hiszen az online piactér nagy segítséget nyújthat az eladók és a vevők egymásra találásához. Az oldalra ingyenes a regisztráció.

 

A cikk megjelenését a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. támogatta / Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Vedd a nógrádit!)