Vasárnapig működik az oltópont a József Attila Művelődési Központban

Várakozók a salgótarjáni József Attila Mûvelődési Központban kialakított oltópont előtt 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Mint Szabó Sándor kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője hétfőn délelőtt közölte: az eddig is működő balassagyarmati, pásztói, salgótarjáni és szécsényi kórházi és rendelőintézeti oltópontokon felül hétfőtől a József Attila Művelődési Központ is oltóhelyként üzemel. Az oltópontot a megyei oltási munkacsoport működteti, személyzetét a Szent Lázár Megyei Kórház, a helyszínt pedig az önkormányzat biztosítja, információnk szerint csak itt naponta több mint ezer oltást tudnak beadni.

Az eredeti tervek szerint szerdáig működött volna az oltópont, végül vasárnapig meghosszabbították az elérhetőségét. A regisztráltak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér (EESZT) lakossági portálján, a www.eeszt.gov.hu címen foglalhatnak ide időpontot, még akár vasárnapra is.

Pénteken az ország más helyszíneihez hasonlóan a rendelkezésre álló Pfizer-BioNTech típusú vakcinát igénylők miatt alakultak ki hosszú sor a művelődési központ előtt. A művelődési központban részint még szombaton is oltottak ezzel a vakcinával.

Még szerdán pedig azért volt – elsősorban a délelőtti órákban – hosszabb a várakozás, mert az oltási munkacsoport és a kórház megosztotta a védőoltásra érkezőket ezen a kórházi oltópont között. A Nógrád Megyei Kormányhivatal korábban közölte: miután az oltópont jelentős kapacitással bír, a háziorvosokon keresztül érkezők esetében Szputnyik vakcinával is zajlott az oltás a művelődési központban, de csak a szerdai napon.

Az EESZT felületén vasárnapra, a József Attila Művelődési Központban kialakított oltópontra Sinopharm vakcina beadására foglalhatnak időpontot a már regisztráltak, míg a jövő héten a “megszokott” rendelőintézeti oltópontra lehet jelentkezni, AstraZeneca vakcina beadatására.

 

Kiemelt fotó: Várakozók a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban kialakított oltópont előtt 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Komka Péter)