Vasárnapig lehet időpontot foglalni Pfizer-oltásra

Vasárnapig lehet időpontot foglalni Pfizer-oltásra a balassagyarmati, pásztói, salgótarjáni és szécsényi oltópontokra – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Nógrád Megyei Kormányhivatal. Mint arról a napokban a megyei tisztifőorvos tájékoztatása alapján beszámoltunk: Nógrád megyében immáron hatféle vakcinával zajlik az oltás az oltópontokon és a háziorvosi rendelőkben.

Hatféle vakcinával zajlik az oltás Nógrád megyében

Nógrád megyébe erre az oltási hétre és a következőre 1300 ember első körös oltásához elegendő Moderna-vakcina érkezett, ennek kétharmadát a háziorvosi körzetek mintegy felébe már ki is szállították. Pénteken újabb, 1400 adagos szállítmányt érkezett, amit további első és második körös oltásokhoz használnak – közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Azt, hogy a regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak időpontot és helyet a Pfizer-vakcinára, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. György István elmondta: az online időpontfoglalóban 199 ezer adagot hirdettek meg elsőkörös oltásra, csütörtöktől vasárnapig. Most már minden érvényes regisztrációval rendelkező kiválaszthatja az internetes felületen – a www.eeszt.gov.hu oldalon – a taj-száma és a születési dátuma segítségével az oltás helyszínét és időpontját, regisztráció és időpontfoglalás nélkül viszont senki ne keresse fel az oltóhelyeket – kérte az államtitkár.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az egy nappal korábban meghirdetett 199 ezer adag Pfizer-vakcinára szóló időpontok felét csütörtök délre lefoglalták. Ezen kívül az oltópontokon AstraZeneca és Szputnyik V vakcina áll rendelkezésre, de már csak korlátozott számban. Szputnyik V oltóanyagból az orosz fél már leszállította a szerződött mennyiséget – tette hozzá.

 

Kiemelt fotó: Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák (Fotó: MTI/Vajda János)