Vasárnap Eresztvényben Muzsikál az Erdő

Csík János és a Mezzo zenekar Eresztvényben (Fotó: MTI/Komka Péter)

Klasszikus és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, sportprogramok, ismeretterjesztő előadások, gyermekprogramok, továbbá helyi termékek és helyi értékek bemutatóinak sorát vonultatja a fel a múlt szombaton kezdődött és vasárnap záruló, kilenc helyszínt érintő Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat. Az idén is a térség több települését felkereső programokra szombaton Füleken várják az érdeklődőket, a zárónapot pedig Salgótarjánban, Eresztvényben rendezik meg vasárnap.

Füleken a Berchtold-kastély Parkjában ma 10 órától várják az érdeklődőket, helytörténeti előadással, gyermekműsorral és bábszínházzal. Délután többek között a fükeki Pro Kultúra Férfikar, a File Banda és a Tárkány Trió koncertjei színesítik a programot.

Vasárnap szintén 10 órakor kezdődik majd a program a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjánál helyi termékekkel, kézműves foglalkozásokkal és Román Dóra Mária festőművész “Erdei akvarellek” című kiállításának megnyitójával. Lesz családi koncert Bolba Évával és a JAZZterlánccal, gyógynövény és gomba bemutató, fél kettőtől szakvezetéses erdei sétát indítanak. A délután négytől kezdődő koncertsorozatot pedig a Duna Szimfonikus Zenekar, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, illetve a Dűvő Zenekar adják, a programsorozatot aztán holnap este borkóstoló zárja Eresztvényben.

Annak ellenére, hogy tavaly első ízben rendeztek programot Eresztvényben a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozatában, ez volt a 2019-es eseménylánc leglátogatottabb helyszíne.

 

Kiemelt archív fotó: Csík János és a Mezzo zenekar Eresztvényben, egy évvel ezelőtt (Fotó: MTI/Komka Péter)