Városi Bálon díjazták a legjobb salgótarjáni sportolókat

(Fotó: Hüvösi Csaba)

 

Városi Bált tartottak szombaton este a salgótarjáni sportcsarnok küzdőterén, melyet az esemény alkalmából exkluzívan átalakítottak. Itt adták át a városi elismeréseket a sport területén legeredményesebbek részére: tájfutás, ökölvívás, öttusa, kosárlabda, hegyikerékpár, úszás és autóversenyzés területén születtek tavaly a legjobb salgótarjáni eredmények a városvezetés döntése alapján.

 

A díjátadó előtt, a bál nyitányaként – rendhagyó módon – a Bolyai János Gimnázium végzős tanulóinak szalagavató táncát láthatta a közönség. A diákok a népszerű Made in Hungaria című film sláger zenéire összeállított koreográfiát adták elő, melyet Juhász Amarilla és Kéri Szabolcs állított össze.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően köszöntötte és díjazta a város legeredményesebb sportolóit és edzőiket – erre is alkalmat adott a szombati bál. Ezt immár 21. alkalommal tették meg ilyen formában. A beérkezett javaslatok alapján a 2016-os év legjobbjairól a kijelölt bizottság tagjainak javaslata alapján a polgármester döntött, a csapatsportágaknál a 2015/16-os szezont vették figyelembe.

 

Ifjúsági leány kategóriában két díjat is odaítéltek. Az egyiket Barta Luca öttusázó vehette át, aki az Utánpótlás- és az Ifjúsági “A” Országos bajnokságokról első helyezéseket, a Junior Országos bajnokságról harmadik helyet, a Felnőtt Országos bajnokságról pedig egy hatodik helyet hozott haza, emellett a Budapest Bajnokságon is első helyet szerzett. Edzői: Kovács Dénes, Kadlót Zoltán és Serfőző Sándor. A másik díjat ebben a kategóriában Oláh Henrietta Katalin ökölvívó kapta, aki a Magyar Bajnokság első helyezettje, az Európa Bajnokság harmadik helyezettje volt a 2016-os évben, Botos Tibor irányítása mellett.

2016-ban Salgótarján legeredményesebb ifjúsági fiú sportolója Stork Mihály tájfutó lett. A Sramkó Tibor és Kadlót Zoltán segítségével készülő sportoló a Normáltávú Egyéni Országos Bajnokságról első helyezést, az Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságról harmadik helyezést, az Éjszakai Egyéni Országos Bajnokságról, a Váltó Országos Bajnokságról és a Pontbegyűjtő Csapat Országos bajnokságokról egyaránt ötödik helyezéseket, a Középtávú Egyéni Országos bajnokságról pedig egy hatodik helyezést tudhatott magáénak, mellyel kiérdemelte az elismerést.

 

A felnőtt nők között is egy tájfutót díjaztak: Goldmann Júlia lett az év legeredményesebb sportolója. 2016-ban évben elért legjobb eredményei: Éjszakai Egyéni Országos Bajnokság második helyezés, Országos Váltóbajnokság harmadik helyezés, Hosszútávú Egyéni Országos Bajnokság negyedik helyezés, Hungária Kupa nemzetközi verseny második hely, Szlovák Nyílt Normáltávú OB. első hely. Minősítése: Felnőtt I. osztály. Goldmann Júlia szintén Sramkó Tibor segítségével készül(t) a versenyekre.

2016-ban a legeredményesebb csapatnak járó díjat a Salgótarjáni KSE felnőtt férfi kosárlabdacsapata nyerte el. A csapat az 2015/2016. évi NB I/B-s bajnokságban a harmadik helyezést érte el. A díjat Dániel Tamás klubmenedzser vette át, mivel kosárlabdázóink éppen Hódmezővásárhelyen vendégszerepeltek.

 

Id. Szarvas József Emlékszobát alakítanak ki a sportcsarnokban

Dániel Tamás, a Salgótarjáni Kosárlabda Sport Egyesület klubmenedzsere a csapatnak odaítélt díj átvételekor bejelentette: Id. Szarvas József emlékének kívánják szentelni a sportcsarnok egyik nagyobb termét, melyet a klub – nyilvánosan elérhető – edzőteremként is fog működtetni márciustól kezdődően. Dániel Tamás egy másik bejelentéssel is élt a klub “Több mint kosárlabda” szlogenjének jegyében. A kosárlabdacsapat egy újraélesztő készüléket adományoz a Salgótarjáni Városi Sportcsarnoknak. A klubmenedzser reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a készülékkel csak annyi feladat lesz majd, hogy a port le kelljen törölni róla. Mindemellett egy ilyen készülék rendelkezésre állása elengedhetetlen egy ilyen kihasznált, hétről-hétre számos edzésnek és sporteseménynek otthont adó létesítményben.

 

Az év szponzora díjat a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Klub csapatának fő támogatója, a Nagy-Szeg Trapéz Kft. kapta, a díjat a cégalapító-cégvezető, Nagy Sándor vette át. Az 1999-ben alapított cég az építőiparban tevékenykedik, azon belül ipari csarnokok körbeburkolása a fő tevékenysége. Számos nagy magyarországi és európai beruházáson működött közre és működik közre jelenleg is. A Salgótarjáni Strandépítők KC csapatát 2009 óta immáron kilencedik éve támogatják főszponzorként.

 

“Az Év Legeredményesebb Sportolója” és “Az Év Legeredményesebb Csapata” díjak mellett az önkormányzat “Különdíj” adományozásáról is dönthet – meg is tették ezt. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának különdíjában részesült Takács Gábor hegyikerékpáros versenyző, aki korosztályában – master 3-ban – ért el kimagasló eredményeket a tavalyi évben. Makács Gábor edzői irányításának segítségével megnyerte az Olimpiai Cross Magyar Bajnokságot, a Maraton Magyar Bajnokságon második lett, megnyerte az Olimpiai Cross Magyar Kupasorozat és a Maraton Magyar Kupasorozat összetettjét is.

Szintén különdíjat vehetett át az SBTC Sport Kft. U14-es labdarúgó csapata. A korosztályos csapat a 2015/2016. bajnoki év Országos Kiemelt Bajnokság II. osztály Közép-Kelet Régió ötödik helyezését gyűjtötte be, a 2016/2017. évi bajnokság őszi szezonja után pedig a második helyen állnak, Csatlós Tamás irányításával.

 

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere kiemelkedő sportteljesítménye és eredményei elismeréseként Salgótarjánért Emlékérmet adományozott a díjátadón Muzsnay Zsófiának, aki 2016-ban az országos bajnokságokon – egyéni és váltószámokban – összesen 9 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet szerzett, emellett a 2016-os Diákolimpián 100 méteres gyorsúszásban és 100 méteres pillangóúszásban is bajnok lett. 2014-ben 50 és 100 méter pillangóúszásban, 2015-ben 50 és 100 méter gyorsúszásban, valamint 2016-ban 50 méter gyorsúszásban volt évjáratos országos csúcstartó. A “8 nemzet” (CECJM –Közép-Európai Országok Ifjúsági Találkozója) nemzetközi úszóversenyen egyéniben és váltóban összesen 4 aranyérmet szerzett. Muzsnay Zsófia korosztályos válogatott, EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) kerettag, a MOB Héraklész programjának támogatottja.

 

Az Év Legeredményesebb Sportolója díjat a felnőtt férfi kategóriában az Országos Rallye Bajnokság 4. géposztályának összetettjét megnyerő Rafael Tamás – Szabó Balázs páros vehette át. Fekete Zsolt polgármesternek ezen díj átadását követően történt az a bejelentése, melyről már korábban beszámoltunk.

 

3100.hu | Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban!

Ezt Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere jelentette be a szombati Városi Bálon.

 

A Városi Bál kiváló hangulatáról ezután a Mr. Sam Band gondoskodott, az este fénypontjaként pedig a legendás énekesnő, Zoltán Erika koncertjét élvezhették a bálozók.

 

Kiemelt fotó: 2016 legeredményesebb salgótarjáni sportolói (Fotó: Hüvösi Csaba)