Várják a lakossági visszajelzéseket az új buszmenetrenddel kapcsolatban

3100.hu kiemelt fotó: Somlyóbánya, üdülőtelep megállóhely

 

A május 1-jétől érvényben lévő autóbusz menetrenddel kapcsolatosan az utóbbi napokban számos észrevétel érkezett az önkormányzathoz. Ahhoz, hogy minél részletesebb képet kapjunk a helyzetről és a lakossági igényeket az autóbusz társaság felé is minél hatékonyabban tudjuk közvetíteni, szeretnénk a lakosság segítségét kérni – olvasható az önkormányzat felhívásában.

 

Mint írják: ezúton is kérnek minden érintett salgótarjáni lakost, hogy juttassák el hozzájuk írásban az eddigi tapasztalataikat. A visszajelzések ismeretében az önkormányzat szakemberei és a város döntéshozói újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szolgáltatóval. Fekete Zsolt polgármester a területi önkormányzati képviselők közreműködésére is számít a lakossági észrevételek összegyűjtésében.

Az észrevételeket emailben a volan2016@salgotarjan.hu e-mail címre vagy írásban a Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Városüzemeltetési Iroda (3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.) postacímre várják, a borítékon feltüntetett “menetrend” megjelöléssel.

Kérik továbbá, hogy minél pontosabban írják meg milyen időpontokban, milyen viszonylatokon látnák szükségesnek a menetrend korrekcióját. Az észrevételek beküldésének határideje május 25.

 

Fekete Zsolt polgármester közösségi oldalán azt írta:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a járatritkítás sokakat nagyon kellemetlenül érint. Rengeteg jelzés érkezik hozzánk, hogy a munkába járás, a gyerekek iskola utáni hazautazása problémássá vált egyes területeken. (Azt csak mellékesen jegyzem meg, nem pontosan értjük, hogy miért a légkondicionált és alacsony padlós buszoktól fosztotta meg a várost a Volán, és miért a legfrekventáltabb időszakokból vett ki járatokat, ha már muszáj volt.)

Ám most azt szeretnénk kérni minden érintett salgótarjánitól, hogy juttassa el hozzánk írásban az eddigi tapasztalatait, hogy lássuk a lakossági visszajelzések alapján, hogy mely időpontokban induló járatokat szükséges mindenképpen visszaállítani! Mi ezek alapján újra leülünk a Volánnal tárgyalni abban bízva, hogy végre figyelembe veszik a valós és többségi lakossági igényeket!

 

3100.hu Fotó: Somlyóbánya, üdülőtelep megállóhely