Vajdasági egyetemista lett Az év Solid Edge diáktervezője

A vajdasági Hejberger Konrád nyerte a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Stromfeld Szakgimnázium és a GraphIT Kft. által első alkalommal Salgótarjánban megrendezett “Az év Solid Edge diáktervezője” országos versenyt.

A Neumann János Egyetem elsőéves vajdasági hallgatója szoros küzdelemben előzte meg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma végzős tanulóját. A győztes jutalma a GraphIT Kft. felajánlása 12 hónapon keresztül havi 100 ezer forint Solid Edge-ösztöndíj, a 3DConnexion Kft. termékcsomagja és Nógrád Megye Önkormányzatának ajándéka, a második helyezett egy éven át havi 50 ezer forintos jutalomban részesült.

Nem szakirány-specifikus, hanem elsősorban logikai kihívásokat tartalmazó tervező-feladatokat kellett a versenyzőknek megoldaniuk. “Olyan feladatokat adtunk, amelyek általános modellezéssel megoldhatók, de tervezői gondolkodás szükséges hozzá” – hangsúlyozták a társszervező GraphIT Kft. képviselői.

Gembiczki Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: a versenyben magas színvonalú teljesítményt nyújtottak a diákok, Salgótarján és a szakképzési centrum pedig jó házigazdának bizonyult. A Stromfeld-napokra időzített rendezvényen a kiállító nagyvállalatok, az SVT-Wamsler, a Mitsuba, a Viessmann Kft-t vagy a Delta-Tech Kft. vezetői személyesen győződhettek meg a korszerű oktatási körülményekről. Matthias Viesmann, a nevét viselő bátonyterenyei modellgyártó cég ügyvezetője, vagy Matsumura Tomoyuki, a salgótarjáni ipari parkban működő japán vállalat, a Mitsuba igazgatója is meglepődött a korszerű tervezéshez és gyártáshoz szükséges oktatási eszközpark láttán.

A három legjobb Nógrád megyei versenyzőnek, Szabó Alexnek, Illés Armandnak és Kiss Tamásnak a Viessmann ügyvezetője adott át értékes ajándékcsomagot. A Legjobb Nógrád Megyei versenyző különdíját a Mitsuba által felajánlott laptopot Macumura Tomojuki ügyvezető igazgatótól Szabó Alex vehette át, továbbá megkapta a Salgglass munkaszerződését, a Delta Tech és a Mátra Szakoktatás Kft. ajándékcsomagját is. A legjobb Nógrád Megyei versenyző felkészítő tanára Dániel László volt, az ő ajándékait a Delta Tech, Fairtool és az Eglo ajánlotta fel.

 

Kiemelt fotó: A résztvevők és a szervezők csoportképe (Fotó: Niederland Dávid)