Vadmacskát engedtek szabadon Nógrád és Pest megyék határán

Vadmacska a Kis-Zagyva-völgyében (Forrás: Kis-Zagyva-völgy | Facebook)

 

December 28-án érkezett a megkeresés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatához hogy egy Nógrád megyében befogott vadmacska (Felis silvestris) a működési területükre került átszállításra és a bejelentő kérte a fokozottan védett faj további elhelyezésében a közreműködést.

 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság egyeztetve a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Vadvilág Megőrzési Intézetével, továbbá a Fővárosi Állat és Növénykert Madárkórházának munkatársaival az állat mihamarabbi szabadon engedése mellett döntött. Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézet vácrátóti kollégái az állatot egy éjszakára megfelelően elhelyezték, majd december 29-én délelőtt a vadmacska Pest és Nógrád megyék határvidékén egy lakott területektől és közutaktól távol eső erdőrészben elengedésre került.

A videó az év végi, szilveszteri hangulat jegyében került megvágásra – teszi hozzá a greenfo.hu cikkében a szerző, Németh András.

 

Vadmacska szabadon engedése – 2016.12.29

2016.12.28-án érkezett a megkeresés a DINPIg (Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi őrszolgálatához hogy egy Nógrád megyében befogott vadmacska (Felis silvestris) a működési területükre került átszállításra és a bejelentő kérte a fokozottan védett faj további elhelyezésében a közreműködést.

 

Kiemelt fotónkon a tavaly márciusban, a Kis-Zagyva-völgyében lefotózott vadmacska (Forrás: Kis-Zagyva-völgy | Facebook)