Vádemelés vár az ittasan autóbuszt elkötő lányra

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ittasan, vezetői engedély nélkül akart hazamenni egy lopott autóbusszal egy 17 éves karancskeszi lány még áprilisban. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a jármű önkényes elvétele bűntett, továbbá rongálás és járművezetés ittas állapotban vétségek miatt folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták a fiatallal szemben, ügyének iratai az illetékes ügyészség elé kerültek.

A rendőrség közleményében felidézte, hogy a fiatal még április 12-én éjfél előtt törte be egy Mátraterenyén éjszakázó helyközi autóbusz első ajtajának üvegét, így jutott be a buszba, amit aztán a benne hagyott kulccsal beindított. A fiatal hazáig – Karancskesziig – tervezett volna közlekedni a busszal, de a rendőrök még Mátraterenyén belül megállították és elfogták. Már itt kiderült, hogy a 17 éves önjelölt buszsofőrnek nincs jogosítványa, az alkoholszondás ellenőrzés pedig igazolta ittasságát.

Nem ez az első ilyen eset a térségben: másfél évvel ezelőtt egy beton zsalukővel ütötte be egy kazári férfi egy Mátraszelén parkoló távolsági busz ajtóüvegét. Kazárig akart eljutni, az ittas férfi a kasszában talált váltópénzt is elakarta lopni. Ezt az önjelölt buszsofőrt Vizslás felé tartva állították meg és fogták el a rendőrök.

 

Archív fotók: A helyszínelés felvételén az elkötött autóbusz (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)