Vádat emeltek azzal az idős sofőrrel szemben, aki elütött egy forgalomirányítót a 21-es úton

Műtét során kellett eltávolítani a lépét annak a jelzőőrként dolgozó férfinak, akit egy idős Nógrád megyei sofőr ütött el még tavaly júliusban a 21-es számú főúton. A baleset a Kisterenyén átvezető szakaszon történt, ahol az intenzív felújítási munkák miatti útszűkületnél volt szükség a jelzőőrök közreműködésére.

A 83 éves férfi autójával bár betartotta az óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást, előtte senki más nem közlekedett vele azonos irányba és a látási viszonyok is kifogástalanok voltak a kora délutáni időpontban, későn vette észre a sárga színű láthatósági mellényt viselő jelzőőrt, aki a kezében tartott tárcsával megállító jelzést mutatott. A férfi a jelzőőrt az utolsó pillanatban még megpróbálta kikerülni, azonban a járműve bal első részével elütötte. A baleset következtében az úttestre zuhanó sértett lépe oly mértékben megsérült, hogy azt el kellett távolítani.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől történő eltiltását indítványozta – közölte az ügyészség.

      

Kiemelt archív fotó: A vétkes sofőr járműve a baleset helyszínén, 2018. július 6-án (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)