Vádat emeltek a polgármesterre támadó férfi ellen

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 31 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki vitatott ügyei miatt a hivatalban rátámadt települése polgármesterére – közölte Bóna Gyula.

A megyei főügyész tájékoztatása szerint a férfi még tavaly januárban, a délelőtti órákban a polgármesteri hivatallal szemben található presszóban italozott. Délre ittas állapotba került, így elhatározta, hogy az általa sérelmesnek tartott hatósági ügyei miatt számon kéri a polgármestert. Amint belépett a helyi önkormányzat közforgalom számára is nyitva álló helyiségébe, meglátta a polgármestert, valamint egy önkormányzati alkalmazottat az ügyfélszolgálati pultként használt íróasztal túloldalán. Indulatos, fenyegető kijelentésekkel kérte számon a polgármestert két ügye miatt, miközben azt hangoztatta, hogy a családjának ártó személyeket meg fogja ölni.

A polgármester egészen addig higgadt maradt, amíg a vádlott őt és gyermekeit is fenyegetni kezdte, ekkor viszont felszólította, hogy hagyja el a hivatalt, különben értesíti a rendőrséget. Az ittas férfi ekkor felborította a köztük lévő asztalt, majd meg akarta ütni a polgármestert, aki ezt egy maga elé emelt székkel védte ki. Az elkövető ezután távozott az épületből. Az ügyészség a férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.