Vádat emeltek a férfival szemben, aki egy nógrádi fesztiválon árulta volna a kábítószert

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 20 éves budapesti férfi ellen, aki kábítószert akart árulni egy Nógrád megyei fesztiválon, azonban ezt egy rendőri ellenőrzés meghiúsította – tájékoztatta portálunkat Bóna Gyula megyei főügyész.

A férfi 2020 augusztusában abban a járműben utazott, melyet Becske környékén rendőri ellenőrzés alá vontak. Ennek során táskájából különféle kábítószerek – amfetamin, MDMA, kannabisz és LSD – kerültek elő. Mint kiderült, a kábítószereket a közeli zenei rendezvényen akarta eladni. A férfit drogtesztje kimutatta, hogy az intézkedés előtt kokaint és amfetamint is fogyasztott.

A letartóztatásban lévő fiatalt az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta meg. Vádiratában szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítvány, valamint a férfival fizettetné meg az eljárás során keletkezett több mint 1 millió 140 ezer forint összegű bűnügyi költséget is. Az ügyészség indítványozta továbbá azt is, hogy a bűnismétlés megakadályozása érdekében a vádlott az elsőfokú eljárás befejezéséig maradjon letartóztatásban.

 

Kiemelt archív fotó: A férfinál számos, különféle kábítószert találtak. (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)