Vádat emeltek a férfi ellen, aki köveket rakott az útra, hogy ne parkoljanak háza elé

A sofőr nekihajtott az egyik kőnek, emiatt autójának jobb első kereke kitört (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki köveket rakott ki háza elé, így megakadályozva, hogy oda parkoljanak, ezzel azonban balesetet okozott – közölte Bóna Gyula.

A megyei főügyész ismertette: a nyomozás adatai szerint a salgótarjáni lakos 2020 októberére megelégelte, hogy rendszeresen idegenek parkolnak háza elé. A – közreadott felvételek alapján – Zagyvarónán élő férfi ezért az úttestre öt darab, nagyobb méretű terméskövet helyezett el, hogy senki se tudjon kapuja környékén járművével megállni. Ugyancsak tavaly októberben, az esti órákban, szakadó esőben, korlátozott éjszakai látási körülmények közt haladt erre egy salgótarjáni férfi autójával. Mivel szemből egy autóbusz érkezett, a sofőr szorosan az út szélére hajtott, így azonban nekiütközött az egyik kőnek.

Az útra helyezett kövek veszélyeztették a közlekedés biztonságát (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Az útra helyezett kövek veszélyeztették a közlekedés biztonságát (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A balesetben a jármű jobb első kereke tönkrement, és bár személyi sérülés nem történt, a vádlott azzal, hogy az úttesten akadályt létesített, mások életét, testi épségét, ezáltal a közlekedés biztonságát veszélyeztette. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a férfival szemben – aki cselekményét megbánta és az okozott kárt a sértettnek maradéktalanul megtérítette – pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Kiemelt fotó: A sofőr nekihajtott az egyik kőnek, emiatt autójának jobb első kereke tönkrement (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)