Vádat emelnek a tíz hétvégi házat feltörő trióval szemben

Lezárták a nyomozást a rendőrök azokkal a férfiakkal szemben, akik Salgótarján környéki hétvégi házakat törtek fel még a téli időszakban. Az ügyről a tettesek februári elfogásakor már beszámoltunk: úgy tűnik azóta, a most lezárt nyomozás során a rendőrök a testvérpár mellett egy harmadik személyt is meggyanúsítottak azzal, hogy részese volt a betöréssorozatnak, illetve időközben a számlájukra írt, feltört ingatlanok száma nyolcról tízre emelkedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a három férfi tavaly decembertől idén februárig összesen tíz Salgótarján környéki, elsősorban somlyói hétvégi házba tört be. Az ingatlanokba az ajtó befeszítésével, az ablak betörésével vagy éppen az ajtóról a lakatot, illetve a lakatpántot leverve jutottak be. Az ingatlanokból jellemzően a hétvégi telkeken végzendő munkákhoz használatos eszközöket loptak el.

Zsákmányuk volt több benzinmotoros fűkasza, sövényvágó, láncfűrész, hosszabbító, elektromos kábel, búvárszivattyú, aggregátor és egyéb elektronikai cikkek, valamint konyhai felszerelések. A lopásokkal a sértetteknek több mint 600 ezer forint kárt okoztak, nem számítva a rongálások kijavításának költségeit.

Ugyancsak a három férfit gyanúsítják a rendőrök azzal is, hogy január 23-án lefeszítették az elzáró sapkát egy üdülőövezeti, közterületi tűzcsapról, majd abból február 10-i elfogásukig lopták a vizet.

A testvérpár jelenleg is előzetes letartóztatásban, harmadik társuk szabadlábon védekezve várja a vádemelést.

 

Kiemelt archív fotó: Betört ablak az egyik bűncselekmény helyszínén (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)