Üzemben a traffipaxok Nógrádban is! (Frissítés: az akciót felfüggesztették)

3100.hu Fotó: Sebesség-ellenőrzés a lakossági kérésre bevont Salgó úti helyszínen, a nemzetközi akció részeként

A Karancs, Salgó, Budapesti, Csokonai, Füleki és Rákóczi utakon biztosan lesz sebességellenőrzés a 2017. április 19-én, reggel 6 órakor indult 24 órás kiemelt akcióban. A sebességellenőrzéssel kapcsolatos kampány elmúlt évekbeli sikere és a kedvező tapasztalatok miatt a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő akcióban.

Frissítés!

Az időjárási körülményekre tekintettel a rendőrség felfüggesztette a közlekedési akciót – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság délelőtt 9:30-kor. Az akciót egy későbbi időpontban tartják meg, melyről előzetesen tájékoztatják majd az állampolgárokat – tették hozzá.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) kezdeményezésére a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést végez ugyanabban az időben Európa több tagállamában – ez az úgynevezett Speedmarathon.

Az ellenőrzés ideje alatt, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az adott nap során a változtatható helyű műszerek részére több ellenőrzési helyet is kijelölnek. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is figyelembe vette.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. A nógrádi ellenőrzési pontok listája és a rendőri jelenlét tervezett időtartama az itt található táblázatban tekinthető meg.