Útzár lesz a 21-es főúton a hétvégén, a napközbeni órákban

Ezen a hétvégén (2017. november 11-12-én) újra a Szurdokpüspöki és Pásztó közötti szakaszon, a sertéstelep közelében épülő vadátjárón dolgoznak a kivitelezők.

 

Az ezen a szakaszon létesülő vadátjáró építésének munkálatai többször is teljes útlezárással jártak egyes hétvégéken. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint 2017. november 11-én (szombaton) és november 12-én (vasárnap) is teljes útzár lesz, mindkét nap előreláthatólag 8 és 17 óra között. A forgalmat Csécse, illetve Szurdokpüspöki felé terelik.

Kiemelt fotónkon ennek a vadátjárónak az építése látható még egy jóval korábbi, augusztusi fázisban. Ekkor jelentették be a kivitelezők, hogy a tervezettnél gyorsabban halad a 21-es főút négysávosítása Szurdokpüspöki és Pásztó között, a teljes befejezés pedig 2018 első hónapjaiban várható. Több hónappal előbb végezhetnek tehát ennek a szakasznak a kiépítésével, mint tervezték, de annyival nem, mint Pásztó és Mátraszőlős között, ahol akár már idén elkészülhetnek, 2018 nyara helyett.

 

A Hatvan – Salgótarján út az autósok réme volt eddig. Ez az állapot idén gyökeresen megváltozik. Többmilliós beruházással itt építik hazánk legkorszerűbb műútját.

Ezek a mondatok most is igazak lehetnének, de ez 1958. októberében hangzott el a Magyar Filmhíradóban. A Magyar Digitális Archívum és Filmintézet segítségével itt megtekinthető az is, hogyan építették a 21-es utat mintegy 60 évvel ezelőtt.

 

(Kiemelt fotó forrása: Magyar Építők építőipari portál | www.magyarepitok.hu)