Úton a kormánytámogatás, kezdődhetnek a fejlesztések

3100.hu Fotó: Aszfalt-mozaik a Szerpentin út felső szakaszán

 

Megérkezett a támogatói okirata annak a 1,5 milliárd forintos, rendkívüli kormánytámogatásnak, melyet még tavaly év végén ítéltek meg Salgótarjánnak.

 

Az ebből a forrásból tervezett fejlesztések (elsősorban az útfelújítások) heteken belül megkezdődhetnek – jelentett be közösségi oldalán Fekete Zsolt. A polgármester emlékeztet rá: a több mint 30 út vagy útszakasz felújításáról a lakossági jelzések és igények, valamint a képviselői javaslatok alapján döntött a városvezetés.

 

A Karancs út, Bányász út, Aknász út felújítása júliusban megkezdődik. A további, tervezett utak közül augusztus 20-ig biztosan befejeződik a Pécskő út, Szerpentin út, Kissomlyó út felújítása, valamint a Meredek út és Hargita körút érintett szakaszainak felújítása

– ismerteti Fekete Zsolt.

 

Az útfelújítások azzal a technológiával készülnek majd, melyet korábban az Arany János út esetében is alkalmaztak már. A kivitelezés egy-egy szakasz esetében csak néhány napot vesz majd igénybe, nem szükséges hosszú előkészület.

A polgármester bejelentéséből az is kiderül, hogy az Óvoda tér, a Liget út, a Jónásch-körút és Kölcsey út felújítása 2018-ra tolódik. A támogatásból a Kálvária felőli Garzonház felső 4 szintjén szálláshelyeket alakítanak ki. Mivel ez csupán belső átalakítási munkálatokat igényel, ezért a kivitelezés itt a tél folyamán fog megvalósulni.

 

3100.hu Fotó: Aszfalt-mozaik a Szerpentin út felső szakaszán