Útlezárásokra kell számítani Salgótarjánban és környékén

Salgótarján belvárosában és több környékbeli útszakaszon is lezárásokra, forgalomkorlázotásokra számíthatnak az autósok az előttünk álló hétvégén autóverseny és futóverseny miatt.

Az Ózd-Salgó-rali miatt lezárják a 2019. augusztus 24-25-i hétvégén a salgótarjáni városközpontot, azaz a Rákóczi utat a Pécskő és Arany János utak közötti szakaszon, várhatóan szombaton 10 órától vasárnap késő estig. Ezen a hétvégén szintén lezárják a salgótarjáni belvárosban a pavilonsori, az Erzsébet és Óvoda téri parkolókat, továbbá a Klapka és a Mérleg utakat.

A korlátozás miatt a helyi járati autóbuszok szombaton és vasárnap is egész nap a postai aluljáró megállóhelyek érintésével közlekednek; továbbá a Beszterce-lakótelep, a Kemerovo és Somoskőújfalu irányába közlekedő buszok a Füleki úti körforgalom megállóhely helyett az ahhoz közeli kerékpárüzlet környékén kialakított, ideiglenes megállóhelyeken állnak meg.

Lassú haladásra, torlódásra készülhetnek a közlekedők szombaton délután a salgótarjáni városközpont és a somoskőújfalui határállomás között. A Salgótarján és Losonc közötti, Nemzetközi Nógrád Maraton futóversenyének mezőnye szombaton 14 órakor rajtol majd a belvárosból, a mezőny haladását rendőrök és polgárőrök, hosszabb-rövidebb út- és kereszteződéslezárások mellett biztosítják majd.

A hétvégi autóverseny miatt útlezárásra kell készülni továbbá szombaton 8 és 20 óra között a Domaháza-Zabar, vasárnap 5:30 és 17:30 óra között a Salgótarján-Kazár-Vizslás, 6:30 és 18 óra között a Mátrakeresztes-Mátraszentimre, továbbá 8 és 20 óra között a Cered-Zagyvaróna útvonalakon. Az említett útszakaszokon változik az arra közlekedő helyközi autóbuszok menetrendje is, egyes esetekben az indulási vagy az érkezési időpontok módosulnak, de lesznek járatok, melyek kerülőútvonalon közlekednek. A menetrendi változásokról a kmkk.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni.