Újraválasztották Tordai Pétert a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének

Tordai Péter

Ismételten dr. Tordai Pétert választotta meg a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a szervezet tisztújító küldöttgyűlése. A napokban megtartott választáson újabb négy évre kapott bizalmat a testület vezetője, ahogyan a megyei iparkamara alelnöki tisztségében sincs változás, Varga Béla folytatja a korábban megkezdett munkáját.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarán belül az elkövetkezendő négy év során is az eddigiekben megszokott négy különböző tagozatban folyik majd a szakmai munka. A Szolgáltatási Tagozatot Bagyin Pál, a Kereskedelmi Tagozatot Doman László, az Ipari Tagozatot Melichercsik János, a Kézműipari Tagozatot pedig Szarvas Sándorné vezeti a 2020-2024-es iparkamarai ciklusban. Mindannyian folytatják az elmúlt években tagozatvezetőként végzett munkájukat.

A testület általános és tagozatvezetőinek névsorában sincs tehát változás, ami azt jelzi, hogy az iparkamara tagságának küldöttgyűlése az eddigi munka folytatásának szavazott bizalmat.

A mandátumok számát a Választási Szabályzatban foglaltaknak megfelelően ezúttal is tagozati létszámok és befizetett tagdíjak alapján, arányosítva határozták meg. A küldöttgyűlés 46 tagot számlált, ami a közelmúlt választásai között a legmagasabb mutató, köszönhetően a kamarai taglétszám elmúlt évekbeli emelkedésének.

 

Kiemelt fotó: dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (Fotó: NKIK)