Újraszámlálást kezdeményez a Fidesz-KDNP a hetes számú salgótarjáni választókerületben

Az érvénytelennek minősített szavazatok újbóli megvizsgálását, ezáltal a településrészi képviselőjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kezdeményezi a Fidesz-KDNP pártszövetség a salgótarjáni 7-es számú (Somlyóbányát, Forgách-telepet, továbbá a Rákóczi, illetve Csokonai utak környékének egy részét is magába foglaló) választókerületben. Erről Skuczi Nándor, a Fidesz salgótarjáni szervezetének elnöke tájékoztatta a 3100.hu-t.

Mint arról már beszámoltunk: a vasárnapi önkormányzati voksoláson 54,25 százalékos többséggel újraválasztotta a város lakossága Fekete Zsoltot (Salgótarján, Szeretem! Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, Momentum Mozgalom, MSZP, Párbeszéd, Tarjáni Városlakó Egyesület). A tíz egyéni választókerület közül kettőt a Fidesz-KDNP, nyolcat pedig a Salgótarján, Szeretem! Egyesület égisze alatt tömörülő ellenzéki pártok jelöltjei nyertek meg. Ahogyan arról az önkormányzati választás eredményeit részletesen bemutató cikkünkben is írtunk: az újraszámlálás kérése valószínűsíthető volt, mivel a 7-es számú választókerületben az ellenzéki összefogás jelöltje, Harmos László mindösszesen egyetlen szavazattal kapott többet Kubovje Tiborral, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Előbbi jelölt 499, utóbbi 498 voksot kapott.

Az igen szoros eredmény mellett a város választókerületei közül itt volt a második legmagasabb az érvénytelen voksok aránya. A választópolgárok több mint három és fél százaléka érvénytelennek minősített voksot adott le itt, számszerűsítve ez 40 szavazatot jelent. Ennek fele a választókörzet három szavazóköre közül a Stromfeld szakközépiskolához tartozó, 28-es számúban gyűlt össze. A 27-es szavazókörben (Dornyay általános iskola) 13 darab, a 29-esben (Borbély szakközépiskola) 7 darab szavazatot nyilvánítottak érvénytelennek. A Fidesz-KDNP helyi szervezetei, szavazóköri delegáltjuk megítélésre alapozva azt firtatják fellebbezésükben, hogy valóban mind érvénytelen volt-e ezek közül – tudtuk meg Skuczi Nándortól.

A Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság hétfőn foglalta határozatokba az önkormányzati választás eredményeit, ezekkel szemben csütörtökön 16 óráig bezárólag lehet fellebbezéssel élni. Az újraszámlálás elrendeléséről vagy elutasításáról a Területi Választási Bizottság dönt majd.

 

Kiemelt képünkön Harmos László és Kubovje Tibor képviselőjelöltek választási plakátjai