Újra Sportos Egészségnap és Gasztro Nap Salgótarjánban!

IV. Sportos Egészségnap a salgótarjáni városi sportcsarnokban (MTI Fotó: Komka Péter)

 

Március 19-én és 20-án, immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Tarjáni Szabadidősport Klub az eseményt, melyen fitnesz órák tömkelege, kosárlabda, futóverseny, vezetett gyalogos és kerékpáros túra közül lehet válogatni, de az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadások és ingyenes egészségügyi szűrések is lesznek majd.

 

Idén a gasztronómiai szekcióval bővül a program: különféle házi termékek (sajtok, kenyerek, szörpök, lekvárok) kóstolójára és vásárára is lehetőség nyílik majd.

Március 19-én, szombaton a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok küzdőtere ezúttal is a legkülönbözőbb fitness foglalkozásokkal várja a résztvevőket. Többek között lesz kangoo, capoeira, rúdakrobatika, köredzés (10 edző közreműködésével), gerincgimnasztika, a végén pedig egy kis pilates is. A küzdőtéren felül további öt kisebb teremben zajlanak majd az foglalkozások: itt jóga, zumba, gymstick, funny jump, walkenergie vagy éppen spinning órákon lehet majd részt venni. Lesz erő- és állóképességi verseny is, melyre még az esemény napján, a helyszínen is lehet jelentkezni, a köredzés esetében azonban annak limitált létszáma miatt előzetes bejelentkezés szükséges.

Aki ellátogat a programokra (akár a szűrésekre, akár az aktív foglalkozásokra) az mindenki esetében azt jelenti majd, hogy ezen a napon biztosan tesz valamit saját egészsége érdekében, és ez a legfontosabb célja az eseménynek. A sportcsarnoki esemény napján, a hátsó parkolóba az Uniqa speciális orvosi berendezésekkel felszerelt egészségügyi szűrőkamionja is begördül majd – itt ingyenes vizsgálatok elvégzésére nyílik lehetőség. A gyerekről sem feledkeztek a szervezők: amíg a szülők edzenek, addig ők – többek között – kipróbálhatják a falmászást vagy az íjászatot is.

 

 

A Salgótarjáni Sportos Egészségnap és Gasztro Nap központi eseménye a sportcsarnokban zajlik majd március 19-én, azon több külső helyszín is csatlakozik a programhoz. A sportcsarnoktól szombaton vezetett gyalogtúra indul majd, míg a főiskola épületének tornatermében B33 kosárlabda-tornát rendeznek. Vasárnap délelőtt 10 órától a tóstrandon, tó körüli futóversenyt rendeznek, míg ezt követően ugyaninnen vezetett országúti kerékpáros túrák indulnak, 11 órától. A sportcsarnoki eseményen való részvétel 10 év alatt és 60 év felett díjtalan, a kosárlabda-torna nevezési díja jelképes 1000 forint csapatonként, a túrákra és futóversenyre nincs részvételi díj.

A főszervező Tarjáni Szabadidősport Klub mellett társrendezőként segíti az eseményt a Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség, a Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága és a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület is. További információ a Tarjáni Szabadidősport Klub Facebook-oldalán érhető el.

 

További hasznos információk a sportcsarnoki programokkal kapcsolatban

  • A kangoo órára aki visz magával saját kangoo-cipőt, annak regisztráltatnia kell majd azt a bejáratnál a félreértések megelőzése érdekében.
  • Polifoam a köredzésen biztosítva lesz, de a többi órára mindenki vigye magával a sajátját. A köredzésre a limitált résztvevői létszám miatt szükséges az előzetes regisztráció, ezt a sportnapkoredzes@gmail.com e-mail címen lehet megtenni, legkésőbb péntek estig, vagy a szabad helyek rendelkezésre állásáig. Összesen 130 jelentkezőt, vagyis állomásonként 13 résztvevőt tudnak fogadni a szervezők, akiknek a regisztráció visszaigazolásakor a csoportbeosztásukat is megadják.
  • Az eseményen biztonsági őrök felügyelik majd a rendet, de fontos, hogy mindenki figyeljen, vigyázzon az értékeitekre.
  • Lehetőség lesz mindenféle finomság, fitneszruha vásárlására, ételkóstolásra.
  • A gyerekeknek külön programokkal készülnek a szervezők a mászófalnál és az emeleten is.
  • A walkenergie, spinningre, fit ball, funny jump, g-flex és a step koreográfiás órákra a helyszínen kell majd jelentkezni.
  • Aki 9 órakor részt vesz a gyalogos túrán (Sportcsarnok – Kemerovo – Országzászló – Kálvária – Sportcsarnok, 9 kilométer, 180 méter szinkülönbség), előtte előnyt élvez az egészségügyi szűréseknél, mivel a visszaérkezés után erre már nem lesz lehetőségük.

 

Erő- és állóképességi verseny

 

 

Kosárlabdatorna

 

 

Futóverseny és országúti kerékpározás

 

2016_egeszsegnap_futas_kerekpar

 

Kiemelt fotó: A tavalyi, IV. Sportos Egészségnap résztvevőinek a salgótarjáni városi sportcsarnokban (MTI Fotó: Komka Péter)