Újra polgármestert választanak Bokor és Patak községben

Szavazategyenlőség miatt kell időközi választást kiírni a két Nógrád megyei kistelepülésen.

Újra polgármestert választanak majd Bokor községben, ahol a két jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, ezért a vasárnapi választás eredménytelen lett. A szavazás után nem óvott senki, a fellebbezési határidő szerdán lejárt, így a településen időközi polgármester-választást írnak ki – tájékoztatták az MTI-t a cserhátszentiváni közös önkormányzati hivatalban.

Hegedűs Pálra és Ocskay Zoltánra (mindketten függetlenek) egyaránt 31-en szavaztak vasárnap. Bokorban négy polgármesterjelölt indult, a harmadik és negyedik helyen végzett jelölt hat, illetve 3 voksot kapott.

A polgármesterjelöltekekre leadott szavazategyenlőség miatt időközi választást írnak ki a Nógrád megyei Patakon is, ennek időpontjáról később döntenek – tájékoztatta az MTI-t a drégelypalánki közös hivatal jegyzője. Polyákné Sipos Klára elmondta: a vasárnapi választást követően nem érkezett jogorvoslati kérelem. Fekete Tibor (Fidesz-KDNP) és Viczián Tibor (független) egyaránt 199 szavazatot kapott.

A jegyző közölte, 120 nap áll rendelkezésre, hogy a helyi választási bizottság döntsön az időközi polgármester-választás időpontjáról. Az új képviselő-testület megalakul, egyelőre az eddigi polgármesterrel – tette hozzá.

Patakon 2014-ben is Fekete Tibor és Viczián Tibor indult a polgármesteri tisztségért. A kormánypárti jelöltre akkor 298-an, a függetlenre 130-an szavaztak.