Újra letartóztatásban az időseket meglopó nő

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a 47 éves bátonyterenyei nőnek a letartóztatását, aki időskorúak sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A gyanúsított még októberben, Salgótarján központjában, az utcán szólította meg az idős sértettet, akinek gyapjúból készült ágynemű-garnitúrát kínált megvételre. Megállapodás született közöttük, így az idős férfi lakására mentek, ahol a sértett 158 ezer forint készpénzért két garnitúra ágyneműt vásárolt. A nő ekkor – meglátva a pénz rejtekhelyét – a sértett figyelmetlenségét kihasználva, a lakásból további 1 millió 391 ezer forintot lopott el.

A zsákmánnyal azonban a bátonyterenyei nő nem elégedett meg, így október második felében – idáig ismeretlenül maradt – társával együtt visszamentek az idős férfi lakására. Amíg a férfit a tettestárs feltartóztatta, addig a nő ellopta a sértett további 1 millió 991 ezer forintját, majd távoztak a lakásból. A gyanúsított az idős férfinak összesen 3 millió 382 ezer forint kárt okozott, így őt nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt hallgatta ki a nyomozó hatóság.

A nő büntetett előéletű lopások miatt, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll. Ezen túl vele szemben a Salgótarjáni Járásbíróságon csalás miatt is eljárás folyik, de más megyében is folyamatban van ellene nyomozás, a fentiekkel azonos módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt.

A gyanúsított a másik, bírósági szakban lévő ügyében állt már kényszerintézkedés alatt, majd annak megszüntetését követően követte el az újabb vagyon elleni bűncselekményeket – megyénk belül és kívül, egyedül vagy éppen tettestársával egyaránt. Ezekre és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay) / Nógrád Megyei Főügyészség | Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomán