Újra lehet jelentkezni a speciális önkéntes tartalékosok közé

Önkéntes területvédelmi tartalékos katonák eskütétele Szécsényben (Fotó: Nógrád Megyei Kormányhivatal)

Újra várja a speciális önkéntes tartalékosok jelentkezését a honvédség Nógrád megyében is. Somoskői Júlia hadnagy a 3100.hu megkeresésére elmondta: tavaly három megyei városban, Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is megalakult egy-egy ilyen csoport, 2020-ban közel százan jelentkeztek.

A honvédség katonai igazgatási és központi nyilvántartó parancsnokságának beosztott tisztje ismertette: a jelentkezőket és az érdeklődőket salgótarjáni, Bartók Béla út 10. szám alatti központjukban várják. Az alapesetben hat hónapra szóló lehetőség jó opció lehet azoknak is, akik munkahelykeresés mellett csak átmenetileg lépnének a speciális önkéntes tartalékosok körébe; de az arra alkalmasak később innen akár tovább is léphetnek az önkéntes tartalékosok vagy akár a szerződésesek közé.

Somoskői Júlia ismertette: a jelentkezéssel kapcsolatos információk elérhetők az iranyasereg.hu honlapon, a hat hónapos kiképzéseken résztvevőket már ezen időszakra is megilletik a havi 161 ezer forintos pénzbeli és kapcsolódó egyéb juttatások. A kiképzések február elsejével indulnak, a jelentkezők ezt a lakóhelyükhöz legközelebb eső helyszínen teljesítik.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Nógrád Megyei Kormányhivatal)