Újra korlátozzák a kamionforgalmat a nógrádi határátkelőhelyeken

Frissítés! A korlátozást hétfőn délután feloldották, miután a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete közölte, hogy figyelemfelhívó demonstrációjukat felfüggesztették, most a miniszterelnök tárgyalásra szóló meghívására várnak.

A Nógrád megyei határátlépési pontokon korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedését – közölte vasárnap késő este a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közleményükben a szlovák hatóságok tájékoztatására hivatkoznak, szerint január 12-én 23 órától kezdődően a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete újra demonstrációt tart a somoskőújfalui, a parassapusztai, valamint a balassagyarmati határátlépési pontok közelében. Emiatt újra elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésének korlátozását, az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az említetteken felül további négy közúti határátlépési pont található az országhatár nógrádi szakaszán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. adatbázisa szerint Pösténypusztánál és Ráróspusztánál alapjában véve csak 12 tonnát meg nem haladó össztömegű gépjárművek léphetik át a határt. Ipolytarnóc és Kalonda között csak 3,5 tonna alatti gépjárművek közlekedhetnek, ahogyan Cered és Tajti között is, de utóbbi helyszínen az autóbuszok kivételt képeznek a korlátozás alól.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek vezetőitől, hogy a Szlovák Köztársaság területére ne Nógrád megyén keresztül próbáljanak eljutni.