Újra elindulnak a síbuszok a szlovák pályák irányába

Újra síbuszok közlekednek Salgótarjánból a szlovák sípályákhoz, elsőként 2019. december 28-án lehet majd élni a lehetőséggel – közölte a 3100.hu-val a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Skuczi Nándor tájékoztatásában emlékeztetett rá, hogy idén januárjában jelentették be Ján Lunter besztercebányai elnökkel közösen, hogy a két megye együttműködésének keretében kedvezményes jegyárakon igénybe vehető síbuszok indulnak a nógrádi megyeszékhelyről a közelben fekvő szlovákiai sípályákhoz.

Ez az együttműködés és lehetőség a 2019/2020-as síszezonban is folytatódik: az előttünk álló időszakban Kokava Línia, Látky és Kosútka sípályái lesznek elérhetőek.

Lehetőség lesz a jegyek előfoglalására is, a menettéri jegyár mindösszesen 5 euró.

A buszok szombati és vasárnapi napokon reggel 7 órakor indulnak a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok parkolójából, visszafelé pedig 15 órakor Kokava Líniáról. A sportlétesítmény vezetése azt kéri a síbuszokhoz autókkal érkezőktől, hogy az itteni hétvégi rendezvények miatt lehetőleg a Losonci úti sportcentrum területét használják az egész napos parkolásra. Az első buszjárat december 28-án, szombaton indul majd Salgótarjánból.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Blaguss Gruppe | Facebook)