Újra a tabella élén a salgótarjáni kosárlabdázók

3100.hu Fotó: Tutus Nikola (fehérben) és Koma Dániel (kékben)

Izgalmas, de inkább küzdelmes, mintsem látványos mérkőzést játszott a fordulót megelőzően listavezető Békési SzSK ellen a Konecranes-Salgótarjáni KSE kosárlabda-csapata az NB I/B-s bajnokság félidejét jelentő tizenegyedik fordulóban. A hétvégén a Vásárhelyi Kosársuli vendégszerepel majd Salgótarjánban.

 

 

A szombat esti találkozó kezdetén a nógrádiak megmutatták legfőbb erősségüket: az egységes, szigorú védekezést, melynek eredményeképpen az első negyed végére 9, félidőre pedig 14 pontos előnyt gyűjtöttek össze.

A kiváló védekezés a harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején azonban akadozni kezdett. Olyannyira, hogy a 32. percben, 48-49-nél a mérkőzésen első ízben a vendégek át is vették a vezetést. Ezen a ponton aztán újra lehetőséget kapott a salgótarjáni csapatban Schéda Martin, aki a padról érkezve a neki szánt 16 percnyi játékidőből ezúttal minden másodpercet a leghasznosabban használt ki.

 

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Konecranes-Salgótarjáni KSE – Békési SzSK: 65 – 56 [/highlight]

 

A békési csapatot a korábban a salgótarjáni színeket is erősítő Koma Dániel vitte a hátán. 21 pontos, 8 lepattanós, 7 kiharcolt faulttal és 2 blokkal is megerősített teljesítménye is mutatja: meghatározó játékosa volt az övéinek. Megkérdeztük tőle, hogyan látta a játékot, illetve azt is, hogy csak nekünk tűnt-e felfokozottabbnak az általános hangulata, mint azt a korábbi években megszoktuk tőle.

Remélem, hogy ilyen nagy különbség nincs az itt töltött években megszokotthoz képest. Nagyon keményen kezdett a salgótarjáni csapat és nagyon gyorsan kellett nekünk erre reagálni. Lehet, hogy ezért tűnt egy kicsit parázsabbnak a kezdés. A faultokat mind a két oldalon némileg elengedték a bírók, így keménnyé vált a játék és talán kívülről is ez látszott – nem egy puha meccs volt, de ez ellen a csapat ellen nem is engedhettük volna meg magunknak.

Ez egy nagyon komoly presztízs-meccs volt, hiszen az első és a második találkozott egymással. Nyilván nekem vannak itt ismerős arcok, ez külön motivált is egy kicsit, de ezen a meccsen a maximum nyújtásához semelyik oldalon senkinek nem kellett plusz motiváció.

A mérkőzést a részünkről úgy értékelem, hogy szerintem a legelején meglepett minket a salgótarjáni csapat keménysége. Az a pár perc, amely alatt nekünk is sikerült így beleállni ebbe a meccsbe, már tíz pont hátrányt jelentett. Ez pedig az első félidőben meg is maradt – ez volt szerintem így a legnagyobb hibánk. Utána már többé-kevésbé “partiban voltunk” és bár egy ponttal fordítottunk is, de utána egy-két hibánk és fegyelmezetlen próbálkozásunk gyorsan megbosszulta magát.

 

Salgótarjáni oldalon ezen az estén egyértelműen Schéda Martin volt a nyerőember, akit arról is megkérdeztünk, hogyan léptek túl a múlt hétvégi, bár győzelmet hozó, de igen gyenge játékukon.

Sokan vagyunk a csapatban és így bármelyik meccsen, bárkinek kijöhet a lépés – most éppen nekem. De úgy gondolom, hogy a mérkőzést csapatként nyertük meg, nagyon sokat készültünk rá a héten. Minden héten célzottan készülünk az aktuális ellenfélre, az előző hetet egyből elfelejtjük, legyen bármilyen is az eredmény. Hétfőtől csak előre tekintünk, most is így történt: rengeteget videóztunk, átbeszéltük a védekezéssel kapcsolatos prioritásokat és ez meg is látszott szerintem.

 

Czigler László így értékelt a csapat honlapján.

A győzelem mellett ma esősorban azért dicsérhető a csapat, mert ismét azon a szinten védekezett, mint a szezon korábbi részében. Ugyan támadójátékunk döcögött, dobószázalékunk is jóval gyengébb volt a megszokottnál, de a már említett stabil védőmunkánkkal ezt ellensúlyozni tudunk. Szoros mérkőzésen leginkább lepattanózásban és a labdaszerzések terén múltuk felül a békésieket.

 

A salgótarjáni csapat ezzel a győzelemmel újra a tabella első pozíciójából várja a folytatást. A bajnokságban újabb hazai mérkőzés következik majd: szombaton 18 órától az ötödik helyezett Vásárhelyi Kosársuli érkezik a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba.

 

“Szeresd az iskolád!” – Vásárolj neki sportszert!

 

A város önkormányzata és a csapat egy közös kezdeményezés elindítását is bejelentette a békésiek elleni mérkőzésen, melynek célja Salgótarján általános iskoláinak támogatása.

Az akcióban részt vehet minden salgótarjáni általános iskolás, akik

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] ingyen tekinthetik meg az SKSE NB I/B-s csapatának hazai mérkőzéseit a 2015/2016-os bajnoki év hátralevő részében [/highlight]

abban az esetben, ha legalább egy felnőttet elhoz magával és regisztrál az információs pultnál. Meg kell jelölnie, hogy melyik iskolát képviseli, ezáltal a vele érkezett felnőtt (vagy felnőttek) jegyének (vagy jegyeinek) árából fejenként 200 forintot jóváír a csapat az iskolája javára. Minden ilyen 200 forinthoz további 100 forintot tesz hozzá Salgótarján Önkormányzata.

A bajnokság folyamán két alkalommal, az alapszakasz végét követően (április 3-án), illetve a rájátszás és a bajnokság befejeztével összesítik a befolyt összegeket. Az iskoláknak a rendelkezésre álló bevételből – igényeik szerint – sportszereket vásárolnak. Természetesen várják azokat a fölajánlásokat, további segítséget is, ami által még sikeresebb lehet ez az akció.

Az akció az alapszakasz második körének nyitányán, a most szombaton 18 órakor kezdődő hazai mérkőzésen indul – olvasható a csapat honlapján.

 

3100.hu Fotó: Tutus Nikola (fehérben) és Koma Dániel (kékben)