Újjáéledt a sportlövészet Salgótarjánban

Tíz év szünet után életre kelt Salgótarjánban a Gagarin Általános Iskola alatt található húsz lőállásos légfegyveres pincelőtér. A Salgótarjáni Sportlövő Klub beüzemelte a tízméteres légfegyveres lőteret és kedden délután már az első foglalkozást is megtartották.

Kolláth Zoltán szakosztályvezető kérdésünkre elmondta, hogy várják az érdeklődő, 10 év feletti fiatalokat, de az olimpiai sportág egykori salgótarjáni és környékbeli művelőit is szeretnék visszacsalogatni a lőtér falai közé. A fiataloknak szóló foglalkozásokat kedden délutánonként 16 órától tartják, a korábbiakban aktív sportlövőknek pedig szombat délelőttönként 9 és 11 óra között biztosítanának lehetőséget a gyakorlásra, „nosztalgiázásra”.

Kolláth Zoltán elmondta azt is, hogy a tíz éven keresztül használaton kívüli lőtér beüzemelésében az önkormányzat és a salgótarjáni KIGSZ (Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata) is segítséget nyújtott, de további felújításokra és átalakításokra is szükség lesz majd a jövőben annak érdekében, hogy az egykor sokaknak örömet szerző salgótarjáni sportlövészet újra régi fényében tündökölhessen. Az efelé vezető úton azonban a lelkes „újjáélesztők” munkájának eredményeképpen már elindult az egyesület vezetése.

A szakosztályvezető kéri, hogy a lőtér korlátozott kapacitásának okán az érdeklődők előzetesen jelentkezzenek be a gagarinloter@gmail.com e-mail címen, a +36 30 973 29 54-es telefonszámon, illetve a „Gagarin légfegyveres pincelőtér” Facebook profilján is felvehető a kapcsolat.

 

Kiemelt fotó forrása: Gagarin légfegyveres pincelőtér | Facebook