Újfent százakat mozgatott meg a Tarjáni Szabadidősport Klub

Az elmúlt időszakban az Európai Sporthét, míg októberben a Világ Gyalogló Nap (vagy inkább már Világ Gyalogló Hónap) eseményei köré fonódtak a Tarjáni Szabadidősport Klub által meghirdetett edzések és túrák. A különböző órákhoz és sétákhoz ezúttal is szinte kivétel nélkül ingyenesen csatlakozhattak a mozogni vágyók.

Az Európai Sporthét keretien belül többek között szenior jóga, alakformáló edzés és kangoo jump órákat, továbbá nordic walking sétákat kínáltak – közölte a 3100.hu-val a Tarjáni Szabadidősport Klub vezetője. Félegyházi Éva ismertetése szerint közel négyszáz ember csatlakozott hozzájuk a közel 20 meghirdetett edzés vagy túra alkalmával. Minden edzésen ajándékokat sorsoltak a résztvevők között: #BeActive logóval ellátott pólókat, törülközőket, csősálakat vihettek haza a hozzájuk csatlakozók.

Erdei sétákra a Világ Gyalogló Nap apropóján is hívták a mozogni vágyókat október során Kreicsi Gábor, Pajerszky Attila és Félegyházi Éva vezetésével. Eresztvényből indulva három útvonalat kínáltak, ezek közül az egyik sétát a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetével közösen vezették, felhívva a figyelmet a daganatos megbetegedések elleni küzdelem és a megelőzés fontosságára. Volt gyalogló napi túra a Medves-vidékén a Nyugdíjasok Világnapján is, míg a földtudományi örökségre és értékekre figyelmet irányító Geotóp Nap apropóján a Páris-patak völgyét fedezhették fel a túrázók Prakfalvi Péter geológus-mérnök vezetésével.

Az összesen öt túrán közel 300 résztvevő vett részt. Mint minden évben, a csatlakozókat ezúttal is kitűzőkkel jutalmazták Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásának jóvoltából, míg a sorsolás során a szerencsésebbek a világnap logójával ellátott pólóhoz juthattak hozzá.

 

Kiemelt fotó: Nordic walking túra a Nyugdíjasok Világnapján a Medves-fennsíkon (Fotó: Tarjáni Szabadidősport Klub)