Újabb unokázós csalót fogtak el a Nógrád megyei rendőrök

A rendőrök a budapesti férfi lakásán használati tárgyakat és nagy értékű műszaki cikkeket is lefoglaltak. (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Nógrád megyei nyomozók még március végén tartóztattak le két szlovák állampolgárt, akik a gyanú szerint „unokázós” csalások keretében több idős embert is átvertek. Az eljárás során a hatóságok látókörébe került egy 55 éves budapesti lakos is, akit egy szervezett akció keretében május 18-án, kedden fogtak el – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ahogy arról a 3100.hu is beszámolt, a 67 és 52 éves gyanúsítottak jellemzően külföldi telefonszámról hívták fel a sértetteket, akiktől – hozzátartozójuk balesetére hivatkozva – pénzt és ékszereket csaltak ki, illetve próbáltak meg kicsalni. Az elkövetők ténykedésük során egy salgótarjáni férfitól hárommillió forintot vettek át, ekkor kerültek a rendőrség látókörébe. A nyomozás során kiderült, hogy a kicsalt pénzt a gyanúsítottak február 10-én az éjszakai órákban, a somoskőújfalui határátkelőnél a bűnözői csoport egyik vezetőjének, egy 55 éves budapesti lakosnak adták át.

A Nógrád megyei és budapesti rendőrök május 18-án, a reggeli órákban csaptak le a férfira, akit pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, majd őrizetbe vettek. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében használati tárgyakat és nagy értékű műszaki cikkeket is lefoglaltak. A Nógrád Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Kiemelt fotó: A rendőrök a budapesti férfi lakásán használati tárgyakat és nagy értékű műszaki cikkeket is lefoglaltak. (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)