Újabb nógrádi fejlesztések kaptak zöld utat

 

A nemzeti stratégiai fejlesztési programon belül jelentős forráskerettel rendelkező Terület- és Településfejlesztési Operatív Program eredményes megvalósítása Nógrád megye számára kiemelt fontossággal bír, mely feladatellátásban Nógrád Megye Önkormányzata meghatározó szerepet tölt be. A hatékony munka eredményeként a megyei közgyűlés immár, mintegy 26 milliárd forint értékű TOP-forrás előtt nyitotta meg a megvalósítás útját – közölte Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

 

A TOP Nógrád megyét érintő első felhívásai 2015. december 23-án jelentek meg. Az első felhívási körben 17 db felhívás került kiírásra, mintegy 30,5 milliárd forint kerettel. A felhívásokra beérkező támogatási kérelmek elbírálására a regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Döntés-előkészítő Bizottságot állított fel.

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökeként ezen bizottságban képviselendő döntési javaslatomat meghoztam és a bizottság előtt képviseltem. A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az általam hozott – és az Irányító Hatóság részéről jóváhagyás céljából visszaküldött – döntési javaslattal változatlan formában egyetértett, azt megerősítette az ebben a témában megtartott eddigi kettő soron kívüli ülésén

– közölte Skuczi Nándor.

 

 

A 2017. május elején támogatást nyert 130 db fejlesztési projekt – amely 13 milliárd forint támogatást jelent – támogatási szerződései időközben szinte kivétel nélkül megkötésre kerültek és a 100 százalékos előlegek is megérkeznek a kedvezményezettekhez június hónap folyamán – tette hozzá.

Közleményéből kiderült: az Irányító Hatóság 2017. június 29-én megküldött tájékoztatása értelmében újabb 24 fejlesztési projekt kapott támogatást, ami 4,3 milliárd forint forrást jelent. Ezeknél a projekteknél is várhatóan pár héten belül megkezdődik a támogatási szerződések megkötése.

 

Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megye Önkormányzata

1 Comment

  1. Először járdát és megfelelő közvilágítást kellene építeni, a közlekedésbiztonság legalapvetőbb hiányosságait kiküszöbölni, vagy megvalósul az is?