Újabb lépcsősort színeznek ki Salgótarjánban

A Rákóczi úti iskola falán és a postai aluljáróban kialakított kültéri fotókiállítások, a Pécskő út elején található Balázs János szabadtéri tárlat és a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor grafikai elemekkel megvalósított festése után egy újabb salgótarjáni helyszínt tesz színessé a Sakkozzuk ki! akciócsoport a hozzájuk csatlakozó önkéntesekkel közösen. Szombaton a Meredek és a Szerpentin utak közötti lépcsősort festik színesre.

Mint azt Kelemen Tímeától, a Sakkozzuk ki! egyik vezetőjétől megtudtuk: tekintettel arra, hogy a közelben egy játszótér található, továbbá hogy egy játszóház épül ott, a 106 fokos lépcsősor festésének témáját is ehhez igazították. Ismertetése szerint vidám, színekkel teli lépcsősort alkotnak meg itt szombaton, a felfestendő színes házak a városi kisközösségeket és a családokat szimbolizálják.

Kihívást jelent, hogy a lépcsősorban több törés is található, így nem egy egybefüggő terület, hanem több szakaszra bontható. Talán némileg bonyolultabb lesz így, mint a korábbi festések – tudtuk meg. A lépcsőfestés a tervek szerint szombat estére megvalósul, vasárnapra már csak az esetleges kisebb javítások maradnak. A szombati festési akcióhoz ezúttal is várják az önkéntesek csatlakozását, akik sablon alapján, a szervezők iránymutatásával tudnak bekapcsolódni az alkotási folyamatba.

Kelemen Tímea a 3100.hu-nak azt is elmondta, hogy nagyok sok pozitív visszajelzés érkezett közösségükhöz a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősornál megvalósult akciójukat követően. Ezen fellelkesülve úgy döntöttek, hogy a mostanin túl még egy helyszínen, a József Attila út környékén is lesz még egy hasonló kezdeményezésük az idei évben. “Ott egy számunkra is merőben új technikát fogunk kipróbálni a városszépítés jegyében” – tette hozzá.