Újabb gyorshajtókat és egy extrém szabálysértőt is megbüntettek a nógrádi rendőrök

A jármű vezetője Ságújfaluban, a Kossuth úton 95 km/h-val haladt. (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A közlekedési balesetek megelőzésének érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a nógrádi utakat. A közelmúltban három újabb olyan autót rögzítettek, melyek sofőrei jelentősen átlépték a megengedett sebességhatárt.

Az egyik gépjármű vezetője Nagyoroszi belterületén a megengedett 50 helyett 99 km/h-val közlekedett. A 22-es számú főúton, Endrefalván, a Besztercebányai úton egy sofőr 50 km/h helyett 96 km/h-val, míg egy másik Ságújfaluban, a Kossuth úton 95 km/h-val haladt. A hatóság tagjai mindhárom autóssal szemben közigazgatási eljárást indítottak.

A napokban egy extrém szabálytalankodót is megbüntettek a rendőrök. A Parassapuszta irányába haladó sofőr több közlekedési szabályt is megsértett, így két perc alatt 11 előéleti pontot gyűjtött össze. A járművezető száguldásáról az őt követő rendőrök felvételt is készítettek, ezen jól látható, hogy a sofőr nagy sebességgel halad, valamint több autót is szabálytalanul előz meg.

A sofőrre végül a sebességtúllépés miatt 30 ezer forint közigazgatási bírságot és négy előéleti pontot, a záróvonal átlépése és a többszöri tilos előzés miatt 10 ezer forint helyszíni bírságot és hét előéleti pontot szabtak ki.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai többféle módszerrel igyekeznek kiszűrni a szabálytalankodó járművezetőket. A nógrádi utakon közlekedők találkozhatnak hagyományos traffipaxos és jelöletlen autókból történő sebességméréssel, szondáztatással, bizonyos helyeken pedig már drónos ellenőrzéssel is.

 

Kiemelt fotó: A jármű vezetője Ságújfaluban, a Kossuth úton 95 km/h-val haladt. (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)