Új védőnői és fogorvosi rendelőket adtak át a Vásártéren

Új védőnői és fogorvosi rendelők a Vásártéren (További képek: 3100.hu | Facebook)

A 9-es számú védőnői körzethez tartozó kismamák és gyermekeik már ismerik az Úttörők út 17-19. szám alatti helyszínt, ez a rendelőrész ugyanis már használatban van, a 7-es számú fogorvosi rendelő (és a fogorvosi ügyelet) a szükséges engedélyek megszerzését követően áll majd itt a lakosság szolgálatába.

A rendelők kialakítására és a kor elvárásainak megfelelő berendezésére 91 millió forintot költött az önkormányzat a város számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elkülönített 9,2 milliárdos keret terhére. Fekete Zsolt a péntek délelőtti ünnepélyes átadón úgy fogalmazott: egy újabb állomáshoz érkeztünk el a salgótarjáni lakosok érdekeit szolgáló fejlesztések sorában. A város polgármestere emlékeztetett rá, hogy megvalósultak már óvoda-felújítások, a zagyvarónai Bátki József Közösségi Ház rekonstrukciója, zajlik a Beszterce tér megújítása, de több mint félszáz út- és járdaszakasz felújítása is megvalósult. Hátra van még többek között a piac felújítása, a gyermekmúzeum kialakítása és további két orvosi rendelő kialakítása is – tette hozzá a városvezető.

Mindez azt mutatja, hogy Salgótarján immáron nem leépül, hanem épül! – jelentette ki Fekete Zsolt.

A városvezető szerint sok feladatuk van még, de a fejlődés jelei érezhetőek. Kiemelte, hogy a lakosság egészségügyi ellátásának javítása fontos szempont volt a 9,2 milliárd forintos fejlesztéscsomag összeállításakor, az önkormányzat ezen célhoz orvosi rendelők felújításával, kialakításával tud hozzájárulni. Fekete Zsolt kiemelte: a vásártéri mellett Zagyvapálfalván és az Acélgyári úton is rendelőket alakítanak ki.

Új védőnői és fogorvosi rendelőket adtak át a Vásártéren (További képek: 3100.hu | Facebook)
Új védőnői és fogorvosi rendelőket adtak át a Vásártéren (További képek: 3100.hu | Facebook)

A pénteken átadott vásártéri rendelővel kapcsolatban kitért rá: kifejezett céljuk volt, hogy a környéken élők közeli helyszínen jussanak hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz, ráadásul a beruházás egy régen üresen álló önkormányzati ingatlan hasznosításával, értékadó tartalommal való megtöltésével valósulhatott meg, európai színvonalon.

Az ingatlanban egy új védőnői tanácsadó, egy gyermekorvosi és két fogászati rendelő kapott helyet. A beruházás része volt a funkcióknak megfelelő felújítás, továbbá a rendelők informatikai és orvosi eszközökkel, valamint egyéb berendezésekkel történő felszerelése is. A projekt keretében az épület komplex fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése is megtörtént. A fogorvosi rendelőkben két új, minden igényt kielégítő fogászati kezelőegység került elhelyezésre, valamint egy mobil fogászati röntgenegységet is vásároltak. Az új rendelők és tanácsadó alapterülete összesen 246 négyzetméter.

Fekete Zsolt hozzátette azt is, hogy a városban az egészségügyi ellátás résztvevői sokszor erőn felül képesek és tudnak jól együtt dolgozni. Ebben az együttműködésben pedig az önkormányzat is partneri szerepet tölt be a salgótarjániak lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátása érdekében – tette hozzá a város polgármestere.

 

Kiemelt fotó: Új védőnői és fogorvosi rendelők a Vásártéren (További képek: 3100.hu | Facebook)