Új parkolóhelyek enyhítik a Vásártér zsúfoltságát

November elsejétől a korábbiakhoz képest 36 parkolóhellyel több áll a salgótarjáni Vásártéren élők és az ide érkezők rendelkezésére – tájékoztatta a 3100.hu-t a városrész önkormányzati képviselője.

Fekete Tamás ismertetése szerint a parkolási gondok enyhítése érdekében az önkormányzat az egykori II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hátsó udvarát nyitotta meg a járművek előtt. Az udvar már használható parkolásra, hamarosan az optimális parkolási rend felfestése is megtörténik majd. A burkolati jelek felfestésig a helyszínen kihelyezett tájékoztató tábla segíti a járművezetőket a parkolási rend szerinti megállásban – tette hozzá a városrész önkormányzati képviselője.

Az új lehetőséggel remélhetőleg sikerül majd enyhíteni a környék munkanapokon tapasztalható zsúfoltságán is. Hétköznapokon, munkaidőben ugyanis jellemzően alig lehet parkolási lehetőséget találni a városrészben.

Az üres iskolaudvar ilyen típusú hasznosításának lehetőségét korábban a Nógrád Megyei Kormányhivatal is felismerte. A hivatal tavaly ősszel kérte az önkormányzattól, hogy a Megyeháza felújításának idejére parkolóhelyként használhassák a területet, mivel a kivitelezés miatt munkaterületté váltak a hivatali, belső parkolóhelyek.