Új nyitvatartást vezetnek be a nógrádi kormányablakokban is

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

A hat nógrádi kormányablakban egységes nyitvatartási rend lép életbe hétfőtől. Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Bátonyterenyén, Pásztón, Rétságon és Szécsényben hétfőnként és szerdánként 8 és 18, keddenként és csütörtökönként 8 és 16, péntekenként pedig 8 és 13 óra között fogadják az ügyfeleket.

Rétságon csak keddtől lép életbe az új nyitvatartási rend, miután a nyugat-nógrádi város kormányablakában az elektromos hálózaton elvégzendő karbantartási munkálatok miatt hétfőn nem fogadnak ügyfeleket. A salgótarjáni kormányablakban július 22-én végeznek majd karbantartási munkákat; a megyeszékhelyi kormányablak ezen a napon zárva tart, az elkészült okmányok átvétele azonban itt az ügyfélfogadási szünet ellenére is lehetséges lesz.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a módosított ügyfélfogadási rend lehetővé teszi, hogy a kormányablakok az ügyfélfogadási idő alatt folyamatosan teljes kapacitással működjenek, ezáltal az állampolgároknak kevesebb ideig kell majd várakozniuk, és az ügyintézés is gyorsabbá, hatékonyabbá válik. Arra is törekedtek, hogy – az egységesítés érdekében – az új ügyfélfogadási rendet az egyéb, kormányhivatali és önkormányzati ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejével összhangban alakítsák ki – közölte a kormányhivatal.

 

MTI nyomán / Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Botár Gergely | kormany.hu)